STUDENȚII MOLDOVENI DE LA MOSCOVA AU NEVOIE DE AJUTOR

19.03.2020

 

 

Studenții moldoveni au apelat la Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cerîndu-i ajutor în revenirea lor în patrie.


În special, studenții moldoveni de la Moscova riscă să rămînă fără locuințe, deoarece căminele în care locuiesc urmează să fie eliberate pînă la 20 martie 2020. În acest context ei au apelat după ajutor la Președintele țării, Igor Dodon, solicitîndu-le autorităților asistență în revenirea acasă în situația în care transportul între țări a fost suspendat.

 

Studenții moldoveni au scris pe rețelele de socializare că ieri, 16 martie, studenților MGIMO, care locuiesc în cămine, li s-a comunicat că căminele urmează să fie eliberate pînă la 20 martie 2020. Frontierele Republicii Moldova au fost închise astăzi la ora 00:00. Biletele au fost cumpărate înainte ca majoritatea studenților să încerce să facă ceva. Studenții nu se pot întoarce acasă, iar în caz de încetare a activității organizațiilor financiare, riscă să rămînă fără bani, se tem pentru siguranța lor în străinătate și mizează pe ajutorul autorităților în situație de criză.


„Sîntem nevoiți să depășim această situație de criză departe de casă. Administrația MGIMO este gata să ne meargă în întîmpinare, să prelungească șederea în cămin, însă situația se schimbă în fiecare zi și există riscul ca noi să nu putem pleca deloc în lunile viitoare. Mă adresez Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu rugămintea de a ne asigura revenirea în patrie, deoarece previziunea evoluției ulterioare a situației nu este posibilă”, a scris una dintre studente Daria Staraia în apelul său.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.