SUA DESCHID FRONTIERELE PENTRU LUCRĂTORII STRĂINI

10.08.2017
SUA deschid frontierele pentru lucrătorii străini
 

Statele Unite ale Americii extind programul de vize pentru lucrătorii străini.

 

În acest an administrația lui Trump va oferi 15.000 de vize suplimentare pentru lucrătorii sezonieri. Vizele suplimentare de tip N-2B le vor fi eliberate lucrătorilor sezonieri, care nu sînt implicați în sectorul agrar.

 

În principal, aceștia sînt lucrători angajați la diverse întreprinderi, inclusiv la stațiunile balneare și turistice. Vizele le vor fi acordate acelor companii care vor putea dovedi că afacerea lor va avea de suferit pierderi, în cazul în care acestea nu vor angaja temporar lucrători străini. Trump Organization se află printre companiile care folosesc astfel de vize.

 

La începutul acestui an, Congresul a votat pentru a-i permite ministrului Departamentului pentru Securitate Internă John Kelly să depășească limita anuală și să ofere circa 66, 000 de astfel de vize. Deși președintele Trump ocupă o poziție fermă împotriva imigranților, atît legali, cît și ilegali, Kelly a declarat că decizia privind vizele suplimentare a fost „o demonstrație de angajament în susținerea administrației companiilor americane".

 

El a descris decizia privind vizele suplimentare drept o „excepție de o singură dată", pentru limita de vize stabilită de Congres. Anunțul referitor la vizele suplimentare H-2B va fi publicat în această săptămînă în Registrul Federal.

 

Sursa: usa.one

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.