SUA OFERĂ BURSE PENTRU CETĂȚENII MOLDOVENI

23.12.2015
SUA oferă burse pentru cetățenii moldoveni
 

Guvernul American, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), intenționează să investească aproximativ 4,5 milioane dolari în domeniul educației din Republica Moldova și Ucraina, în perioada 2016-2017. Este vorba despre Programul de burse MBA ”SEED Grant” al Fondului WNISEF care prevede acordarea ajutorului financiar pentru studii și formare pentru 40 de studenți din Moldova și Ucraina, în cele mai bune școli de business din SUA.

 

"Programul a fost lansat anul trecut, însă, din păcate, nu a aplicat niciun cetățean din Republica Moldova. Din Ucraina, au aplicat 5 persoane, care acum își fac studiile în universități de top din SUA", a declarat Roman Tychkivskyy, coordonator program WNISEF.

 

"Vrem să avem cât mai mulți aplicanți, din diferite domenii, nu neapărat să aibă un background în economie sau administrarea afacerilor, pur și simplu oameni care vor să fie mai buni în domeniul în care activează", a continuat acesta.

 

Programul acoperă până la 100% din costurile de școlarizare a studenților, înmatriculați la studii cu frecvență la zi. Alte taxe aferente Grantului, cum ar fi drumul și cazarea, vor fi achitate de către student. Astfel, solicitanții vor trebui să prezinte dovezi suficiente cu referire la venituri/economii/împrumuturi pentru a acoperi cheltuielile de trai și costurile de transport spre/din SUA și pe teritoriul statului.

 

Potrivit coordonatorului, programul este deja în derulare, iar odată ce candidatul primește scrisoarea de admitere de la una din cele 50 de universități de top din SUA, poate aplica pentru a primi bursa. "Suntem mereu deschi și să primim aplicațiile și timp de două săptămâni analizăm dosarul, după care stabilim interviul cu candidatul. Dupa acest interviu, în decurs de alte două săptămâni, informăm candidatul despre decizia luată", a precizat Roman Tychkivskyy.

 

SEED Grant este un program conceput special pentru a oferi ajutor financiar persoanelor cu aptitudini de lider, iar cei care sunt admiși în unul dintre programele de MBA americane din Top 50 se angajează se revină în țara lor de origine, după obținerea diplomei, și să-și investească acolo talentele. Astfel, fiecare participant va reveni în Republica Moldova/Ucraina, pentru trei ani consecutiv, să locuiască și să lucreze permanent fie în calitate de angajat al unei companii moldovenești/ucrainene sau al Guvernului, fie în calitate de întreprinzător individual.

 

”Misiunea noastră este de a facilita procesul de dezvoltare democratică și modernizare economică din Republica Moldova și Ucraina, prin oferirea oportunității persoanelor talentate din aceste țări de a dobândi cunoștințe, abilități și aptitudini avansate de leadership prin intermediul instruirii în cele mai bune instituții de învățământ din Statele Unite ale Americii”, a declarat Roman Tychkivskyy, coordonator program WNISEF.

 

În cazul în care beneficiarul diplomei MBA nu revine în Republica Moldova/Ucraina pentru o perioadă de cel puțin trei ani de la finalizarea studiilor, studenții trebuie să restituie 100% din împrumut.

Formularul de solicitare a Grantului Seed poate fi depus imediat după primirea notificării de la Școala de business eligibilă, care confirmă admiterea Dvs.

 

Procedura de depunere a candidaturii constă din trei etape:

 

(1) completarea formularului de solicitare în regimul on-line și depunerea documentelor;

(2) înmânarea documentelor și susținerea probei interviu;

(3) examinarea dosarelor și anunțarea rezultatelor de către Comitetul Seed Grant.

 

Formularul de solicitare se depune prin intermediul paginii web a Grantului Seed - www.seedgrant.md.

 

Termenul-limită de depunere a formularului de solicitare constituie 75 de zile înainte de începerea programului Dvs. de MBA.

 

Pentru mai multe detalii accesați www.seedgrant.md sau www.facebook.com/seedgrant.md.

 

Sursa: realitatea.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.