TAXĂ DUBLĂ PENTRU VINIETĂ DIN 2013. AFLĂ CUM AU MOTIVAT MAJORAREA MINISTERUL TRANSPORTURILOR

27.12.2012
Foto: trm.md

Deținătorii mașinilor cu numere de înmatriculare străine vor plăti, de la 1 ianuarie 2013, o taxă de întreținere a drumurilor de două ori mai mare. Parlamentul a votat în două lecturi un proiect de lege pentru modificarea Codului Fiscal, care stabileşte noile tarife pentru vinietă.

 

Astfel, se propune stabilirea taxei de vinietă de 4 euro pentru 7 zile, 8 euro pentru 15 zile, 14 euro pentru 30 de zile, 30 de euro pentru 90 și 50 euro pentru 180 de zile.

 

Pentru acest proiect au votat 54 de deputați. Asta chiar dacă în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului deputații PL au declarat că taxa este prea mare în comparație cu țările europene.

 

Ieri, liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a întrebat pe viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, de ce taxa pentru vinietă în Romania este mai mică cu un euro ca cea care se propune a fi stabilită în Moldova. Gherasim i-a spus că aceasta a fost elaborată din considerentul „ca să fie mai ușor de calculat”, la ce Ghimpu a menţionat că „dacă ar fi zero euro, ar fii și mai ușor”.

 

După mai multe discuții, proiectul a fost propus pentru aprobare în şedinţa de azi, iar deputaţii l-au votat fără a mai discuta pe marginea lui.
 

Sursa: noi.md 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.