TAXELE PENTRU ,,PAȘAPOARTELE DE AUR EUROPENE”

18.11.2013
Foto: expatadvice.com

Unele țări UE acordă cetățenia și permisul de ședere în condiții și regim preferențial generate de investițiile solicitantului de cetățenie în diverse domenii.

 

-În CIPRU ‒ după ce s-a declanșat criza, Guvernul a propus ca cetățenia să fie acordată persoanei care a investit în bănci sau în economia acestei țări cel puțin 3 milioane de euro.

 

-IRLANDA oferă cetățenie pentru investirea a 500.000 de euro în proiecte comunitare în domeniul educației, sănătății, artei sau sportului.

 

-Doritorii de a obține cetățenia SPANIOLĂ trebuie doar să cumpere o proprietate imobiliară de 160.000 de euro.

 

-MALTA – nu necesită investiții în imobiliare, o persoană trebuie doar să plătească 650.000 de euro și 25.000 pentru copil.

 

Reamintim că posibilitatea și necesitatea lansării unor programe naționale care ar oferi permis de ședere sau cetățenie în schimbul unor investiții serioase în economia țării devine tot mai des discutată de către jurnaliștii și experții diferitor state UE. În mare parte, acestă tendință se bazează pe experiența altor țări europene, unele dintre care au reușit să depășească criza datorită implementării unor astfel de programe.

 

Procedura pentru dobîndire, redobîndire sau renunțare la cetățenia unor state poate fi vizualizată AICI.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.