TERMINALE INDIVIDUALE PENTRU VIZE ‒ FORMALITĂȚI MINIME ȘI CONFORT MAXIM

19.06.2013
Foto: travel.ria.ru

În viitorul apropiat, e puţin probabil ca vizele să ţină de domeniul trecutului, adică sa fie anulate. Însă procesul de obținere a acestora va arăta tot mai mult și mai mult ca cumpărarea unui bilet la trenul electric sau trenul pe distanțe lungi: formalități reduse la minim și confort maxim, economisire a timpului și tehnologiilor.

 

Acum, în lume există o tendință persistentă de dezvoltare a centrelor de eliberare a vizelor multiple, concepute să facă procesul de obţinere a vizelor mai simplu și mai convenabil. În primul rînd pentru turiştii, care preferă excursiile combinate cu vizite în mai multe țări, diferite una de alta ca regim de vize. În baza exemplului lideruluimondial în acest domeniu ‒ compania VFS Global ‒ se poate spune că, pentru a satisface nevoile clienţilor săi, este folosită o varietate întreagă de proceduri cu tehnologii high-tech avansate pentru a asigura siguranța deplină și confidențialitatea clienților și solicitanților.

 

Pornind de la momentul distribuirii formularelor pentru cererile de viză și încheind cu emiterea cererilor procesate și serviciile conexe. Pachetul ofertelor centrelor de viză, operator al cărora este compania, include nu numai centrele de viză și de pașapoarte, ci, de asemenea, serviciile specializate de informare, modulele web pentru indicarea, planificarea și colectareaplăţilor on-line, precum și sistemele biometrice de colectare și transmitere a datelor, servicii, logistică și securitate, servicii financiare ş.m.a. Astfel de posibilităţi permit consulatelor să se concentreze totalmente asupra muncii lor principale, care constă în examinarea cererilor și realizarea interviurilor tet a tet cu persoanele solicitate a vizelor.

 

Pentru ca vizitatorii să se poată orienta cu ușurință în centrul de solicitare a vizelor, zonele de așteptare, recepție și predare a documentelor biometrice sînt proiectate și echipate conform aceloraşi standarde. În plus, aceasta permite angajaților centrului să elaboreze și să implementeze tehnologii de lucru bine puse la punct, care pot fi aplicate în diferite țări.

 

Dar un standard comun al calităţii deservirii centrelor de vize VFS Global nu înseamnă deloc replicarea oarbă, fără identificarea specificului național al țării unde se află centrul. O listă a serviciilor suplimentare pentru centrele de viză este selectat de către Guvernul fiecărei țară în parte. În funcție de caracteristicile geografice și istorice ale regiunii, precum și de cerințele potențialilor utilizatori.

 

De exemplu, la centrul de vize deschis în primăvara anului 2013 la Dubai, Arabia Saudită, solicitantul are posibilitatea nu numai să aplice pentru viză, dar, de asemenea, să şi cumpere dintr-un magazin specializat tot de ce e nevoie pentru săvîrşirea pelerinajului Hajj. În plus, în multe țări arabe, există despărţirea cancelariilor în cele familiale și femeieşti. În cele mai multe dintre centrele de vize se mai oferă diferite servicii conexe: de la rezervarea hotelurilor, biletelor de avion, poliţelor de asigurare pînă la vînzarea produselor și echipamentelor pentru turism. Iar procesul de primire și eliberare a vizelor durează aproximativ 15 minute.

 

Una dintre cele mai recente inovații ‒ terminale individuale de viză. Această soluție este potrivită mai mult pentru țările în care există raioane slab populate și îndepărtate. Acestea sînt terminale individuale de viză, prin intermediul cărora solicitantul poate aplica independent pentru o viză, să prezinte datele biometrice, să se fotografieze, să achite taxa consulară și pentru servicii, și în cele din urmă să obțină o viză. Astfel de mașini universale, elaborate de VFS Global, deja funcţionează în Singapore și Mumbai.

 

Principalul avantaj pentru client, în acest caz, este posibilitatea de a-şi perfecta de sine stătător cererea de viză. Mai ales în orele de după lucru sau în weekend, ceea ce la rîndul său, va permite să fie redus volumul de lucru al centrelor în timpul sezoanelor de vîrf.

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.