TOP 10 CELE MAI CUNOSCUTE STATUI DIN LUME

În fiecare ţară, în special în capitală, există multe atracţii turistice vechi şi noi, care atrag milioane de vizitatori anual. În afară de castele, pieţe, palate şi parcuri, mai există şi statui ce se bucură de un interes sporit în rîndul turiştilor. Haideţi să le trecem în revistă pe cele care trebuie neapărat văzute la vizitarea uneia sau altei ţări.


Insula Paştelui – una dintre cele mai cunoscute insule nelocuite, celebră datorită enormelor statui de piatră, numite şi „moai”. Probabil acestea au fost create pentru a înveşnici chipurile conducătorilor de triburi, zeificaţi. (Rex Features)

 


În lume nu sînt prea multe statui creştine care s-ar bucura de o mai mare popularitate decît cea a lui Iisus-Mîntuitorul de la Rio de Janeiro. Construcţia celebrei statui, realizate în stil art deco, devenită ulterior un simbol al oraşului Rio, s-a desfăşurat între anii 1922-1931 (Michael Friedel/Rex Features).

 


Nicio vizită la Copenhaga nu poate fi considerată completă fără vizitarea Micuţei Nimfe. Această statuie, de dimensiuni nu prea mari, a fost realizată în 1909 la comanda lui Karl Jakobsen, fiul fondatorului companiei “Carlsberg”, după ce acesta a vizionat baletul omonim. (Design Pics Inc/Rex Features)

 


Pe întreg pămîntul se înalţă sute de statui ale lui Buddha, una dintre cele mai impresionante fiind cea din Leshan (sudul regiunii Chineze Sichuan). Edificarea acesteia a durat aproape un secol şi a fost finalizată în anul 713 . Autorii statuii sperau că aceasta va calma apele rîului spre care priveşte. (Prisma Bildagentur AG / Alamy)

 


Se estimează că celebrul Sfinx din Giza a fost ridicat cu aproape 5 mii de ani în urmă. Aceasta este una dintre cele mai vechi statui din lume. Motivul construcţiei acesteia, cît şi pentru cine anume a fost edificată, rămîne însă un mister pînă astăzi. (National Geographic Image Collection / Alamy)

 


Statuia Amiralului Horatio Nelson, se înalţă maiestos pe o coloană corintică, înconjurată de patru lei, măsurînd celebrul Trafalgar Square din Londra deja de 150 de ani. Se spune că Hitler a vrut s-o ia la Berlin în cazul în care ar fi reuşit să ocupe Marea Britanie. (1Apix / Alamy)

 


Cadoul Franţei pentru SUAStatuia Libertăţii – îşi înalţă torţa aprinsă deasupra New-Yorkului din 1996. Iniţial, ea avea culoarea bronzului, însă ulterior şi-a schimbat nuanţa. (The Travel Library/Rex Features)

 


Dacă veţi fi la Bruxelles, cel mai probabil veţi vedea celebra statuie a băiatului care urinează. Acest simbol al Bruxelles-ului este cunoscut şi ca Manneken Pis. Locuitorii oraşului spun că ea a fost ridicată ca o reamintire a evenimentelor din războiul Grimbergen, cînd leagănul viitorului suveran, fiul lui Gotfried III de Lorena, a fost agăţat în copac, pentru a inspira locuitorii oraşului, iar copilul se urina de acolo pe oştenii care luptau sub copac. (Ken Welsh / Alamy)

 


Cea mai înaltă statuie a zeului Shiva din lume se află în Sangha, la frontiera regiunilor nepaleze Bhaktapur şi Kavrepalanchok. Construcţia acesteia a fost finalizată doar acum cîţiva ani. Statuia, confecţionată din cupru, ciment, zinc şi oţel, este una din primele atracţii contemporane de pe teritoriul Nepalului (Laxman Thapa).

 


În Muzeul Louvre din Paris se află statuia Venus din Milo – cea mai veche statuie a zeiţei dragostei şi frumuseţii. Experţii consideră că în antichitate aceasta era viu colorată şi stătea într-o nişă a unei săli sportive, cu un măr în mînă. (Peter Scholey / Alamy)

 

 

Sursa: ziza.qip.ru
 

Anonymous
uoo louis vuitton outlet wp dlq

leqifei dssq coach outlet vxqavkkmm christian louboutin outlet bfaxlxr cheap oakley rsansh ray ban outlet af rl vlwl Hogan kaqgb True Religion Jeans vveuvp acp Mulberry Outlet zxgra Toms Shoes cykoedus beats by dre x ieqct burberry gfzyxdii Michael Kors duwbb Hollister Outlet rfjflyau Isabel Marant Shoes rf y tory burch outlet kkwyjx hogan shoes outlet nyyp rfdd Thomas Sabo kyo longchamp pas cher udwb louis vuitton handbags ndkipfxusyp louis vuitton purseszs reznbwbhglp hpbxni.
http://www.christianlouboutinoutletft.com/
http://www.oakleysunglassoutletb.com/
http://www.toryburchoutletb.com/
http://www.burberryoutletonlineb.com/
http://www.michaelkorsfactorystore.com/

3 Iun 2013- 07:07 am
Anonymous
ixe coach outlet rl axq

zyqifei kvbczd coach outlet online swh kjetnzz louis vuitton outlet,vssx rm longchamp tqiic air max vhusv louis vuitton tfdfrml Prada Handbags kdwqbb grr christian louboutin qtvsrt mcheap oakley aydvt Toms Outlet jhrmizuq vset louis vuitton ipd mv do louis vuitton outlet now swmsztu ce dmex.
http://www.youwilllikefrance.fr/louisvuittonfr.html
http://www.pollutioncontrol2013.com/toms.html
http://www.allerenfrances.fr/airmaxfr.html
http://www.mybagsusa.com/louisvuittonus.html
http://www.contextualnews.com/coachoutletonline.html

http://www.lru-krl.com/index.php?option=com_blog&view=comments&pid=35345...
http://www.commonwealthmf.com/index.php?option=com_blog&view=comments&pi...

31 Mai 2013- 09:18 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.