TOP - 10 CELE MAI FRUMOASE CĂLĂTORII PE CALE FERATĂ DIN EUROPA

Foto: turism.bszi.ro

Ghidul turistic Lonely Planet a evidenţiat 10 cele mai pitorești călătorii pe cale ferată din Europa. Pe primul şi al doilea loc s-au plasat liniile de cale ferată norvegiene Raumabanen şi Flomsbana (segmentul feroviar Bergen)! Calea ferată Flåm Railway de mult timp este populară printre turiști, dar puţini dintre ei știu că anume la Raumabanen au fost filmate câteva episoade din Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter şi Prinţul metis).

 

Linia de cale ferată Raumabanen se începe în Dumbose și se termină în Åndalsnes. Pur şi simplu, procuraţi un bilet și aşezaţi-vă la fereastră: înaintea dvs. se vor depăna pantele montane maiestuoase, alternând cu platourile spațioase. În perioada 25 mai – 25 august funcţionează sistemul „Ghidul electronic”, datorită căruia pasagerii pot afla multe informaţii despre locurile remarcabile situate de-a lungul drumului. În acest sezon trenul se oprește lângă cele mai renumite atracții turistice, cum ar fi stânca Trollveggen și podul Kyulling Bru, iar pasagerii pot ieși din vagoane și fotografia cât le cere inima. Lungimea traseului total: 114 km. Durata călătoriei: 1 ½ ore. Cel mai bun timp pentru vizită: vara.


Frumusețea căii ferate Flåm a fost recunoscută de mult timp, anume Flomsbana a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale Norvegiei, care anual atrage o mulţime de turişti. Această linie de cale ferată cu un ecartament normal este una dintre cele mai abrupte din lume. Aproape 80% din drum are o pantă de 55 de grade ceea ce corespunde cu o ascensiune de un metru la fiecare 18 m de călătorie. Cu toate acestea, Flomsbana constituie doar un segment al căii ferate Bergen, iar călătoria cu trenul este în sine de neuitat! În drum din Oslo spre Bergen trenul străbate cel mai înalt platou montan din Europa, Hardangervidd, iar cel mai înalt punct al traseului, Finse, este situat la o altitudine de 1222 de metri deasupra nivelului mării. Traseul total: 550 km. Durata călătoriei: 9 ore. Cel mai bun timp pentru vizită: vara si iarna.
 

Sursavotpusk.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.