TOP 5 FELURI DE MÎNCARE CE TREBUIE GUSTATE PE INSULA GUAM

Foto: spbkids.com

Insula Guam este una dintre destinațiile turistice în vogă. În fiecare an, ea primește peste un milion de vizitatori care merg acolo, printre alte lucruri, de dragul bucătăriei locale. Site-ul eTurboNews a întocmit lista celor cinci cele mai delicioase preparate din Guam.

 

Orezul roșu a venit în Guam din Mexic. Timp de secole, acesta a stat la baza bucătăriei insulei, fiind una dintre componentele majore ale oricărei petreceri sau adunări de familie.

 

O altă specialitate a bucătăriei din Guam este kelaguen. Inițial, acest cuvînt desemna un fel sos preparat din suc de lamîie, un amestec de ardei iute, sare și, uneori, de nucă de cocos rasă. Dar mai tîrziu, kelaguen a devenit cunoscut ca fel de mîncare la prepararea căruia în sos se adaugă fructe de mare, carne de vită, de pui, și chiar carne înăbușită.

 

În Guam, barbecue este una dintre cele mai populare moduri de a găti carnea, care iese foarte gustoasă. Tot secretul e în marinadă. Acesta este făcut din sos de soia, oțet, sare, piper negru, ceapa și usturoi. Și, deși acestea sînt componentele principale, cei mai mulți bucătari au un ingredient secret.

 

Kadon Pika este o altă specialitate locală. Cuvîntul ”kadon” în traducere înseamnă "friptură" și ”pika” – ascuțit. Cel mai adesea este făcut din carne de pui. Printre alte ingrediente se numără sos de soia, oțet, sare, piper negru, ceapă, usturoi, amestec de ardei iuți locali și, în cele din urmă, lapte de cocos.

 

Bomboanele de nucă de cocos, în ciuda simplității lor, au un gust rafinat. În zahărul topit la foc se adaugă miez proaspăt de nucă de cocos, se fierbe, iar apoi din conținutul rezultat se formează bile.

Guam se află în vestul Oceanului Pacific, în grupul Insulelor Mariane, fiind cel mai mare și cel mai sudic din arhipelag. La sud se învecinează cu Insulele Caroline (administrate de SUA), în vest – cu Filipine, în nord – cu Insulele Mariane de Nord la est – cu Insulele Marshall (administrate de SUA).

 

Sursa: eTurboNews

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.