TOP-UL MOTIVELOR REFUZULUI DE ACORDARE A VIZEI SUA

23.03.2016
Top-ul motivelor refuzului de acordare a vizei SUA
 

Urmează să aplicați pentru a obține o viză, dar vă temeți că veți fi refuzat? Nu vă faceți griji, am adunat pentru dvs. cele mai frecvente motive, pentru care vă poate fi refuzată cererea. Citiți și nu le repetați în viața reală!

 

Refuz de acordare a vizei SUA

Motive de refuz în a acordarea vize pot fi numit mult mai multe, pentru că, acolo unde e implicat factorul uman, niciodată nu poate fi prezis nimic pe deplin. Și, în general, nu veți fi informat despre nici unul dintre aceste motive posibile în mod direct - textul formal al refuzul în cele mai multe cazuri, nu va clarifica situația. Dar, chiar dacă vă este  refuzată  viza în SUA, nu  vă grăbiți să intrați în panică, aceasta încă nu înseamnă că drumul spre America vă este închis pentru totdeauna.

 

Refuzul în acordarea unei vize din diverse motive. Dacă acest lucru s-a întîmplat dintr-un motiv, care este ușor de corectat, după aceasta este posibil să aplicați pentru viză din nou și să o obțineți. Din păcate, există situații în care unei persoane îi poate fi refuzată viza, din motive care nu pot fi corectate. În acest caz, la toate încercărilor ulterioare, va primi doar refuzuri. Termenul de reaplicare pentru o viză depinde de circumstanțele personale ale persoanei și motivele refuzului și poate varia de la cîteva săptămîni pînă la cîțiva ani.

 

Desigur, la fiecare consulat există informații interne, care le permit funcționarilor consulari să combată fraudele la obținerea vizelor. În cazul în care persoana va fi suspectată de utilizarea unor documente false sau de minciună în timpul interviului, acestuia îi va fi refuzată viza.

 

Toate încălcările legislației de migrație a SUA sînt suficiente pentru a vi se interzice intrarea în SUA pentru o lungă perioadă de timp (trecerea ilegală  a graniței SUA, încălcarea termenelor șederii în timpul vizitei anterioare, activități efectuate, care nu se încadrează în scopul vizitei, lucrul ilegal în Statele Unite, prezentarea documentelor false la biroul de imigrare sau de consulat etc.). Mai mult decît atît, încălcarea legislației interne a SUA  în timpul vizitei anterioare ar putea servi, de asemenea, drept motiv pentru refuzul de obținere a unei vize (neplata amenzilor, neprezentarea în instanță, infracțiune care duce la arestarea și urmărirea penală, mult depinde de modul cum e clasificată infracțiunea de legislația anumitor state).

În cazul încălcării legislației SUA unei persoane îi poate fi interzisă intrarea pentru 3 ani, 10 ani sau pentru totdeauna.

Mult mai eficientă este însă prevenirea apariției problemelor, decît rezolvarea acestora. Anume din acest motiv, publicăm cele mai răspîndite cauze ale refuzului vizei în SUA și vă îndemnăm să nu faceți niciodată acest lucru.

 

Comunicarea limitată cu patria-mamă

Datoria ofițerului consular să-l trateze pe fiecare străin drept imigrant potențial, iar sarcina străinului e să-i demonstreze inversul. Acest lucru se face cu ajutorul certificatelor de la locul de muncă, acte pentru proprietate, despre componența familiei sau a rudelor care rămîn în țara lor de origine. Printre acei care nu sunt pregătiți din timp din același motiv suferă, de regulă, tineretul. Acești tipi, de obicei, nu au copii, ei nu dețin vreun apartament sau casă, nu lucrează nicăieri sau dacă lucrează, s-au angajat recent și cîștigă foarte puțin. Tinerii cred că sînt foarte mobili, plini de energie și de ambiție, și, în consecință, mai predispuși să imigreze.

 

Puține călătorii în străinătate

Refuzul acordării vizei pentru SUA ar putea fi cauzată de istoria rea de obținere a vizelor. Dar, faptul că ați fost în alte țări, și v-ați întors la timp de acolo, vor confirma faptul că vă conformați legilor și că aveți legături puternice cu patria. În acest caz preferința le este acordată țărilor din Europa, căci, fiți de acord, nu prea mulți vor să emigreze în Turcia, Egipt sau în alte state cu un nivel scăzut de dezvoltare.

 

Invitația suspicioasă

Nu este secret pentru nimeni faptul că cetățenii SUA devin soți și soții excelente pentru acei care doresc cu adevărat să emigreze în America. De aceea, dacă v-ați cunoscut pe Internet și călătoriți pentru a vă întîlni cu iubita / iubitul, ofițerul de viză poate suspecta ceva. De asemenea, este posibil să-l pună în gardă invitația, scrisă în limba engleză stricată sau invitația, întocmită de către partea care invită, fără să fie autentificată notarial sau avizată de un notar, care e pe lista neagră a Consulatului.

 

Informații neconvingătoare cu privire la obiectivele călătoriei și emoțiile

Cînd sînteți întrebat direct la interviu cu privire la scopul călătoriei, este recomandabil să vorbiți cu încredere și în mod concret. De exemplu, în cazul în care obiectivul dvs. este turismul, spuneți-le despre orașele pe care doriți să le vizitați, ce vreți să vedeți, prezentați niște bilete sau niște itinerare. Refuzul acordării vizei pentru Statele Unite ar putea fi, de asemenea, cauzată de nervozitate, anxietate și îndoielile manifestate în timpul interviului, așa ca încercați să vă comportați maxim de calm și să fiți cît mai organizat.

 

Nașterea în SUA

Dorința de a naște un copil în America nu este motiv pentru a vi se refuza viza (am mai scris despre acest lucru), dar dacă ați născut deja în Statele Unite, iar achitarea facturilor medicale ați lăsat-o în seama contribuabililor SUA, nu veți obține o viză. De asemenea, pot apărea dubii dacă în momentul depunerii primei cereri erați însărcinată, ascunzînd motivele reale ale călătoriei.

 

Finanțe insuficiente

Dacă plecați în Statele Unite ale Americii ca să urmați un tratament, trebuie să prezentați dovada capacității dumneavoastră financiare de a plăti pentru un astfel de tratament (medicina în America nu este ieftină). În mod similar se procedează cu studenții: dacă plecați în SUA pentru studii trebuie să fiți în măsură să o achitați singur sau cu ajutorul unui sponsor. Dar, și, în general, nivelul scăzut al veniturilor îl vor face pe ofițerul de vize suspicios că aveți de gînd să lucrați ilegal în Statele Unite și să vă îmbunătățiți situația financiară sau veți fi "greutate moartă", în cîrca societății, solicitînd ajutoare sociale și plăți.

 

Diverse încălcări

Dacă la ultima dvs. vizită ați depășit perioada de ședere conform vizei, ați furat din magazin în SUA o ciocolată, ați consumat alcool în locuri publice, ați lucrat avînd viză de turist sau ați făcut orice altceva din categoria "lucrurilor interzise" – cel mai probabil vi se  va refuza eliberarea vizei.

 

Dacă ați depășiți perioada legală de ședere în țară pe o perioadă de la 6 luni pînă la 1 an - nu vă fi permisă intrarea în SUA în următorii trei ani, iar dacă mai mult – calea în SUA vă este închisă în următorii 10 ani.

 

Portalul Viza.md vă amintește că decizia de a vă refuza viza americană nu este definitivă. Ofiţerul consular va reexamina cazul, iar în cazul cînd solicitantul prezintă dovezi suplimentare şi convingătoare care demonstrează legăturile sale din afara Statelor Unite. Pentru aceasta, solicitantul va trebui să ia legătura cu Ambasada SUA pentru a obţine informaţii privind procedura de solicitare repetată a vizei.

Din păcate, unii solicitanţi nu  vor putea pretinde să obțină o viză indiferent de numărul solicitărilor depuse, dacă situaţia lor personală, profesională sau financiară nu se schimbă în mod considerabil de la o solicitare la alta.

 

Recomandăm să vă revizuiți atent situaţia personală. Înainte de a repeta solicitarea vizei este util să răspundeţi la următoarele întrebări: 

 

- Am expus situaţia mea cu exactitate?

- A omis ceva ofiţerul consular?

- Există vreo informaţie suplimentară pe care o pot prezenta pentru a-mi dovedi legăturile strînse şi reşedinţa permanentă în afara Statelor Unite?

 

!!!Țineți cont de faptul că o să fiți nevoit, probabil, să achitați taxa consulară nerambursabilă de viză la fiecare solicitare, indiferent dacă viza vă este sau nu acordată.

 

Nu procuraţi bilete înainte de a primi viza

Există mulţi factori care pot influenţa obținerea vizei americane, precum ar fi procesarea administrativă suplimentară sau solicitările de viză incomplete. Solicitanţii vizei americane trebuie să-şi planifice cu mult înainte călătoria propusă şi să solicite viza din timp.

 

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova vă recomandă să nu procuraţi bilete sau să vă înregistrați documentele pentru drum înainte de a primi viza. Deţinerea biletelor de avion preplătite în SUA nu va fi un factor hotărîtor pentru ofiţerul consular.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.