TRUMP A PROPUS RENUNȚAREA LA LOTERIA GREEN CARD

03.08.2017
Trump a propus renunțarea la loteria Green Card
 

Președintele american, Donald Trump, a prezentat un nou proiect de lege ce propune renunțarea la loteria electronică Green Card (Carte Verde), care le permite migranților să obțină un permis de ședere în Statele Unite, comunică Serviciul de presă al Casei Albe.

 

Proiectul de lege, numit The RAISE (Avîntul), la a cărui pregătire au participat senatorii David Perdue și Tom Cotton, prevede renunțarea la loteria Carte Verde.

Trump a numit noua inițiativă legislativă „una dintre cele mai mari reforme ale sistemului de imigrare din ultima jumătate de secol".

 

Documentul propune în schimbul loteriei Green Card introducerea unui „proces competitiv", în care mai multe șanse de a obține un permis de ședere vor avea lucrătorii vorbitori de limba engleză capabili să se întrețină financiar pe sine și pe familiile lor și au „competențe profesionale necesare pentru economia americană".

 

Potrivit lui Trump, SUA, de-a lungul anilor, a emis un număr record de permise de intrare pentru imigranți cu venituri mici.

 

„Această politică are o presiune constantă asupra muncitorilor americani, contribuabililor și resurselor societății", a declarat liderul american.

 

Se prevede ca proiectul de lege va crește salariile muncitorilor americani, reducînd afluxul de muncitori necalificați.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.