TURCIA EXTINDE POSIBILITĂȚILE DE ODIHNĂ A TURIȘTILOR

02.05.2013
Foto: inntravel.co.uk

Una din zece cele mai populare destinații turistice din lume, Turcia încearcă să-şi mărească numărul posibilelor opțiuni pentru odihnă.


Pentru ca turiștii să nu se limiteze doar la mare și plajă, la vizitarea locurilor de atracţie turistică și a celor sfinte, pentru ei se deschid staţiuni de golf, pentru zboruri cu parapanta, sau de diving, sau croaziere, sau turism prin peșteri.

 

Oportunitățile pentru jocul în golf din Turcia
Aşa cum golful a devenit popular în lume doar în ultimii ani, în Turcia, istoria lui a început încă la sfîrşitul secolul al 19-lea. Primul teren de golf din Turcia a apărut în anul 1895. Astăzi în ţară sînt15 terenuri pentru golf de clasa întîti.


Spre exemplu, în Belek, în sudul provinciei Antalia sînt 12 terenuri pentru golf cu diferite niveluri de complexitate. Condiţii pentru a juca golf sînt, de asemenea, în Mugla, raionele din Istanbul ‒ Silivri și Kemerburgaz ‒ ele pot fi folosite chiar şi pentru competițiile internaționale.


În prezent, în Turcia continuă să se construiască încă zece terenuri pentru golf: cîte două în Antalia, Istanbul și Izmir, trei în Mersin şi unul în Mugla.


Paragliding-ul (zborul cu parapanta) și sporturile aeronautice în Turcia

Acei dintre dvs. care-şi doresc să încerce sentimentul zborului liber, se pot îndreapta spre Babadagi în Fethiye sau pe Muntele Cokelen în Pamukkale. Babadagi este potrivit pentru zborul cu parapanta din aprilie pînă în octombrie, iar pe Cokelen puteţi zbura cu parapanta pe tot parcursul anului.

 

Pentru sporturile aeronautice au fost, de asemenea, create condiții în Antalia, Kas, Isparta, Erzincan, Eskişehir, Istanbul, Izmir şi Bolu.

 

Diving-ul în Turcia

Înconjurată de patru mări, Turcia este o destinație preferată pentru călătorii, în special, de către amatorii de scufundări.


Aici, există locuri uimitoare pentru scufundări, de la "pestera rece" pînă la aeronava italiană scufundată în mare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și pînă la ruinele civilizatiei din Licia antică pînă la în zonele locuite de focile-călugări și delfini.

 

Turismul în peștere din Turcia

În Turcia, se află aproximativ 40.000 de peşteri cu lacuri subterane, izvoare, stalactite și stalagmite. Printre regiunile renumit pentru peșterile sale se numără: Mugla, Antalia, Isparta, Burdur, Konia, Karaman, Icer și Adana.

 

Pînă în prezent au fost înregistrate oficial 800 de peşteri găsite în Turcia. Pentru vizitele regulate ale turiştilor sînt deschise circa 30 de peşteri din întreaga ţară.

 

"Voiajul bleau" în Turcia

Croaziera pe mare, de asemenea, cunoscută şi cu denumirea de "Voiajul bleau" (Blue Voyage), oferă vizitatorilor posibilitatea de a privi golfurile şi golfuleţele, pictate parcă de penelul unui maestru iscusit, de a vedea ruinele orașelor antice și a izvoarelor pierdute în desişuri.


"Voiajul bleau" (Blue Voyage ), de obicei, începe la Bodrum și se încheie în portul din Antalia. Pe durata croazierei, turiştii pot vedea Kaputas și Patara, care sînt recunoscute de Sunday Times drept cele mai bune plaje din lume.


Portalul Viza.md vă atenţionează, că pe parcursul a încă cîtorva luni cetăţenii Republicii Moldova vor avea nevoie de viză pentru a călători în Turcia.

 

Sursa: antalyatoday.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.