"TURUL CARTEA DE AUR ÎN ITALIA" ÎNCEPE DE LA CHIȘINĂU

06.10.2017
"Turul Cartea de Aur în Italia" începe de la Chișinău
 

Astăzi în incinta hotelului "Diplomat Club", va avea loc conferința dedicață turneului "Cartea de Aur" în Italia.

 

Evenimentul a cărui parteneri media sînt portalurile: NOI.md, Moldovenii.md și Viza.md, va începe la ora 10 și se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

 

„Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova" a fost desemnată ca cea mai bună cercetare științifică în cadrul concursului Science Slam 2016 iar Denis Roșca a fost numit pentru aceeași lucrare Omul Anului 2016, la categoria știință și cercetare de către TVM.

 

Inițiativa de a prezenta acest volum diasporei precum și Italiei, ar produce doar efecte pozitive: identificarea originilor noastre cu personalitati ilustre din lumea intreaga, dar si promovarea imaginii Republicii Moldova.

 

Prezentarea cărții în Italia va avea loc în cadrul seratelor dedicate în 3 orase: Roma, Milano și Ascoli Piceno, cu susținerea Consulatului RM din Milano precum și a Consulului Onorific al RM Roberto Galanti. Etapa succesivă este preconizată de a fi petrecuta în or. Bruxelles. În cadrul fiecarei întîlniri vor participa talente naționale din diasporă precum și unele persoane ilustre biografiile cărora sînt incluse în Cartea de Aur.

 

Ideea de a realiza un tour în Italia aparțiene, agenției Aster Club din or. Roma (fondator Ludmila Posiletcaia), specializată în servicii turistice individuale și organizare de evenimente în Italia, în parteneriat cu Agentia de turism și evenimente internaționale din or. Chisinau "Mille Fiori Agency".

 

Autorul cartii mentionate, economistul Denis Rosca, a cules peste 1800 de biografii ale celebritatilor din toata lumea cu origini basarabene realizand, astfel, o opera extraordinara!

 

Cartea a fost editata in limba de stat, iar actualmente a fost finalizată traducerea în limba engleză. Cu pași mici, dar siguri, se realizează traducerea în limba italiană.

 

Perioada în care se va desfășura tour-ul este 06-10 noiembrie 2017.

 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.