TUVALU

Pentru o perioadă ce nu depăşeşte 1 lună, cetăţenii moldoveni pot obţine gratuit viza la sosire. Pentru aceasta trebuie să prezentaţi biletul de retur/continuare a călătoriei şi să dispuneţi de suficiente resurse financiare pentru întreținere.


Informaţie adiţională:

  • Paşaportul şi/sau documentele ce îl înlocuiesc, trebuie să fie valabile încă cel puţin 6 luni la data sosirii. Încălcarea regulamentului de intrare poate duce la neadmiterea pasagerului.
  • După o perioadă de 1 lună, doritorii pot aplica pentru prelungirea vizei pentru alte 3 luni. Taxa AUD$ 30 per lună. Pentru aceasta trebuie să Vă adresaţi la Departamentul de Imigrare.
  • Pentru a primi permis de lucru, de asemenea trebuie să Vă adresaţi la Departamentul de Imigrare. Taxa: AUD$ 50


Informaţie din domeniul sănătăţii:
Vaccinurile nu sunt necesare.


 

Nu sunt voturi încă
0
Nu sunt voturi încă
Anonymous
oWGAKjLozB

Pentru mine calatoritul prin roaimna nu e tocmai mereu placut. Primul mare inconvenient este infrastructura. Doar daca nu-ti pasa de masina poti sa mergi in multe din locuri. Preturile nu sutn nici ele mici. Prin Romania ai tot felul de interdictii, pe toate lacurile de acumulare spre exemplu iti este interzis sa faci orice. Cazarea este de cele mai multe ori prea scumpa pentru conditiile oferite. Campinguri sunt foarte putine si la 50 de lei cam scumpe. In Austria am stat la campinguri care pareau pentru mine, venind din Romania ca fiind un lux total la preturi intre 12 si 18 euro. Si luxul cel mai mare era felul in care se purtau oamenii care stateau in camping, liniste deplina, fara o coaja de samanta pe jos, fara ragait bere in fata cortului. Eu aveam sprayul cu piper mereu pregatit, cu greu am realizat ca sunt ciudat sa cred ca va fi nevoie de el.In Romania nu am avut tupeul sa facem cicloturism 2 saptamani, pentru ca nu sunt poteci pentru asa ceva si cand vrei o vacanta relaxanta, nu e o optiune cicloturismul in tara. Ture scurte de mtb ok, altfel esti un cutezator.Tu ai calculat tripul la un 2600-2700 de lei, dar uzura masinii? suspensia care daca nu s-a stricat cu ocazia asta, oricum a fost afectata. Si inca o chestie, in strainatate am plecat "no reservations", pentru libertatea imensa pe care ti-o ofera faptul ca mergi cat vrei in orice directie si cand se insereaza te opresti in ce sat/localitate se nimereste sa fie mai aproape si gasesti cu siguranta un camping.Scriu asa mult, si inca m-am limitat, pentru ca si mie mi-ar placea sa-mi pot cheltuii bani si timpul de concediu in Romania, dar nu pot sa fac din asta un tel in sine. Acum mi-am cumparat o canoe si echipamnetul necesar. O sa incerc sa merg pe lacurile din tara, pe cateva rauri mari, pe dunare pe toata lungimea romaneasca si pe mare. Stiu ca pe multe din apele astea "nu e voie", dar nu cunosc motivele si nici nu cred ca pot fi unele rezonabile, deci o sa incalc legea ca atunci cand, intrand in parcarea din spatele blocului pe singura strada pe care poate ajunge acolo, ignor semnul de acces interzis.

11 Oct 2012- 11:43 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.