UCRAINA A LĂSAT R. MOLDOVA ÎN LISTA ROȘIE. ÎN CE CONDIȚII PUTEȚI CĂLĂTORI ÎN ȚARA VECINĂ

27.02.2021

 

 

Republica Moldova continuă să fie în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, moldovenii care intenționează să meargă sau să tranziteze țara vecină vor nevoiți să prezinte rezultatul negativ la testul PCR.


În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie.

 

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai tîrziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.


În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile.


Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, „Activ de acasă”, pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr ucrainean.

În același timp, cetățenii străini, aflîndu-se în autoizolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului pot efectua testarea COVID-19 (prin metoda PCR) în laboratoarele medicale ucrainene.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.