UCRAINA NU PERMITE MOLDOVENILOR SĂ REVINĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA

21.03.2014
Foto: odessamedia.net

Serviciile de Frontieră Ucrainene nu permit moldovenilor care au lucrat temporar în Ucraina să revină la domiciliul lor permanent din Republica Moldova. Mai multor familii moldovenești hotărîte să revină în Moldova, din cauza recentelor evenimente ce au avut loc la Kiev și nu numai, li s-a refuzat ieșirea din Ucraina din cauză că acestea nu au prezentat lista obiectelor de uz personal pe care familiile le transportau în Republica Moldova.

 

Ultimul refuz a fost înregistrat ieri la punctul de control vamal Starokazacie. O familie de moldoveni care au dorit să-și păstreze anonimatul, au declarat pentru Viza.md că au fost condiționați să revină la fosta reședință din Kiev, pentru a obține lista obiectelor de uz personal, autorizată de autoritățile ucrainene.

 

,,Pînă în prezent, nu este clar care este organul responsabil de eliberarea unor astfel de documente. Probabil că Direcţia Generală Locativ-comunală. Înainte de a pleca am telefonat la Serviciile de Frontieră Ucrainene, însă nu am fost informați despre regula dată. Autocamionul în care ne aflam era încărcat cu obiecte de uz personal, de fiecare fiind cîte o unitate, cu excepția scaunelor. Bunurile noastre nu erau noi, fără ambalaj, uzate. Chiar dacă am prezentat bonurile de plată în urma procurării acestora în Ucraina, pe care le păstrasem din întîmplare și în pofida faptului că încercam să revenim împreună cu copilul nostru minor, vameșii ucraineni nu au permis familiei noastre părăsirea teritoriului Ucrainei”.

 

Portalul Viza.md reamintește că cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul Ucrainei şi se confruntă cu probleme, urmează să contacteze:

 

Secţia Consulară a Ambasadei RM la Kiev

Tel.: (+38044) 521-22-79

Fax: (+38044) 521-22-72

 

Consulatul Republicii Moldova de la Odesa

Tel:  +380 487 856 715, 487 856 716

Fax: +380 482 333 896

 

Centrul de Apel al MAEIE

din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +373 22 690 990

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.