UE A APROBAT UN NOU MECANISM CE PERMITE REVENIREA LA REGIMUL DE VIZE

09.12.2013
Foto: qwas.ru

Consiliul de Miniștri al ţărilor UE a aprobat un nou mecanism ce permite revenirea la regimul de vize cu țările cu care aceste formalități fuseseră abolite anterior. Această decizie a fost luată la Bruxelles, la 5 decembrie și, după cum se menționează în procesul-verbal "fără deliberări".

 

Vă reamintim că o serie de state membre ale UE (în special, Germania şi Franța) au înaintat inițiativa de a modifica legislația existentă cu privire la vize, ceea ce permite Comisiei Europene să reintroducă regimul de vize cu țările terțe, în cazuri speciale. Acestea ar fi:"creșterea semnificativă și bruscă a numărului de migranți ilegali, care nu au motive pentru a cere azil sau cereri respinse de readmisie," ‒ se spune în comunicatul Consiliuluii UE.

 

Astfel, sub vizorul noii legi se află statele balcanice cu care UE anulase anterior regimului de vize: Macedonia, Muntenegru, Serbia, Albania și Bosnia și Herțegovina. Înainte liderii europeni au lansat nu odată avertismente la adresa acestor state cu cerința de a reduce numărul de solicitanți pentru azil. Acum a fost luată o decizie reală. Anterior, proiectul de lege cu privire la posibila reintroducere a regimului de vize primise deja aprobarea deputaților europeni.

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.