ULTIMA ORĂ! AMBASADORUL NEGUȚA, RECHEMAT DIN FUNCȚIE

09.12.2020

 

 

Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție astăzi, în contextul scandalului cu anabolizante produs acum o săptămînă.


O hotărîre în acest sens a fost aprobată la ședința executivului.


Premierul Ion Chicu a calificat drept rușinos acest caz și a cerut conducerii Ministerului de Externe să întreprindă măsuri pentru a nu mai admite atragerea numelui instituției, precum și a colaboratorilor săi, în acțiuni de contrabandă.
"Este clar că acest proiect vine în urma cazului rușinos depistat cu cîteva zile în urmă, este clar că responsabilitatea cel puțin indirectă îi aparține conducătorului misiunii diplomatice, de aceea trebuie să răspundă", a declarat premierul Ion Chicu.

"Dle ministru, schimbați vă rog lucrurile în cadrul ministerului, să nu mai devenim faimoși in Europa la contrabandă prin intermediul misiunilor diplomatice. Eu vă rog, ceva nu funcționează la voi, schimbați lucrurile pe intern. Este o rușine enormă pentru țară ce se întîmplă", a adăugat Chicu.

 

Menționăm că un microbuz cu numere de înmatriculare ale corpului diplomatic al Ambasadei R.Moldova în Rusia, a fost depistat la postul vamal Palanca, transportînd ilegal 360 de kilograme de anabolizante. Cazul a fost înregistrat săptămîna trecută pe sensul de ieșire din țară.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.