UN NOU SERVICIU CONSULAR PENTRU MOLDOVENII DIN ITALIA

19.12.2019

 

 

Consulatul Republicii Moldova la Padova, a comunicat despre introducerea unui nou serviciu consular, destinat îmbunătățirii calității asistenței consulare oferite cetățenilor moldoveni din nordul Republicii Italiene.

 

Astfel, cetățenii care solicită perfectarea unor documente (pașaport, buletin de identitate, acte de stare civilă) prin intermediul Consulatului Republicii Moldova la Padova, vor avea posibilitatea de a primi documentul perfectat la domiciliu, prin postă (scrisoare recomandată). Taxa pentru astfel de srviciu va fi de 10 euro (indiferent de localitatea de destinație ex.: Padova, Verona, Trieste sau Bolzano).

 

Odată recepționate (actele) din Republica Moldova, Consulatul va realiza livrarea prin intermediul curierului poștal TNT (în curîndFedEx), care va aduce actele Dvs. la domiciliu în termen aproximativ de 24/48 ore.

 

În seara zilei precedente livrării la domiciliu, cetățeanul va recepționa un PreDelivery SMS care il va anunța despre ora estimativă a livrării din ziua următoare, oferindu-i opțiunea de a modifica ora sau data livrării la domiciliu, sau preluarea de sine stătător a coletului de la punctele TNT Point, Locker sau filială din localitatea cetățeanului, conform preferinilor.

 

Calitatea serviciilor consulare moldovenești oferite în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI. 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.