UNDE POT MIGRANŢII SĂ-ȘI GĂSEASCĂ MAI UŞOR UN LOC DE MUNCĂ

07.11.2012
Foto: raisethehammer.org

Organizația de la Bruxelles, Migration Policy Group, cu sprijinul Consiliului german al fundaţiilor pentru migrație şi integrare, a efectuat un amplu studiu al problemelor migraţiei în ţările europene. Din octombrie 2011 şi pînă în ianuarie 2012, au fost intervievați 7000 de migranţi născuți în afara UE şi care acum trăiesc în cincisprezece mari oraşe europene, scrie Euromag.


Dificultatea principală la deplasarea în altă ţară este problema locurilor de muncă. S-a dovedit că e cel mai simplu de găsit un loc de muncă în Germania: Berlin şi Stuttgart au arătat rezultatele cele mai bune, în ciuda faptului că și acolo respectiv 36 și 47% din respondenți au spus că în încercarea de a obţine un loc de muncă apar dificultăți. Dar, de exemplu, la Milano, Bruxelles şi Lisabona, această cifră depăşeşte 70%.


Cei veniți din alte ţări şi regiuni se plîng îndeosebi de faptul că nu pot semna un contract de muncă pe termen lung. În Europa de Sud în genere nu poate fi găsit un loc de muncă legală, potrivit 21-48% dintre respondenți. În zonele mai dinspre nord există problema discriminării, precum şi nerecunoaşterea diplomelor străine şi certificate, adică a calificării migranţilor. Dar și aici Berlin şi Stuttgart demonstrează rezultate mai sus de nivelul mediu.


Printre fenomenele negative care încă mai există nu este numai discriminarea din partea angajatorilor, dar și lipsa de competenţă lingvistică printre migranţi, precum şi lipsa de legături personale, care de multe ori ajută rezidenţilor locali să-și găsească un loc de muncă bun.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.