UNDE PUTEM PETRECE TIMPUL LIBER ÎN CHIŞINĂU?

05.05.2012
Foto: panoramio.com

Pentru zilele de odihnă sinopticienii promit vreme caniculară, de aceea la cumpărături şi distracţii e mai bine de plecat seara. În reţeaua de cinematografe “Patria”,spectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze peliculele “În siguranţă”, “dansuri de stradă 2 în 3D”, “Intîlnire cu surprize”, “Battleship”, “Corbul”, “Titanic în 3D”, “Plăcinta Americană 4. Din nou pe felie”. De asemenea, cinefilii vor putea admira duetul de excepţie Serghei Bezrukov – Elizaveta Boiarskaia în filmul “Meciul”.

 

Duminică, la 18.30, la Teatrul “A. Cehov” va fi prezentată comedia în două acte “Cină în stil francez” după piesa lui Marc Camoletti, în regia lui Boris Mihnea.  

 

Duminică, la 16.00, la Teatrul de Operă şi Balet poate fi urmărită opera în două acte “Alexandru Lăpuşneanu”, semnată de compozitorul Gheorghe Mustea. Specialiştii în arte afirmă că această operă reprezintă o realizare valoroasă în viaţa culturală şi artistică a ţării.  

 

La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală este deschisă a 13-a expoziţie concurs a meşterilor care se ocupă cu sculptura în lemn. În zilele de duminică, în cadrul expoziţiei vor avea loc masterclassuri pentru toţi pasionaţii de această artă.

La fel, pe teritoriul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală se află un vivariu, unde pot fi admirate diferite păsări decorative şi exotice, introduse în „Cartea Roşie”, precum şi o mulţime de peşti şi reptile din toate colţurile lumii. Vivariul va fi deschis de la 10.00 pînă la 17.00.

 

Copiii sînt invitaţi, duminică, 6 mai, să viziteze Şcoala duminicală„Andy’s” la restaurantul „Andy’s Pizza SKYTOWER” de pe str. Vlaicu Pîrcălab, 63 (primul etaj al business-centrului „SKYTOWER”). Aici, copiii cu vîrsta cuprinsă între 5 şi 12 ani îşi pot petrece timpul vesel şi cu folos, primind lecţii de gătit pentru cei mai mici bucătari.

 

Campionatul de fotbal pentru copii Euro-2012 se va desfăşura la Chişinău în perioada 5-13 mai. Deschiderea oficială va avea loc sîmbătă, 5 mai, în incinta Centrului pentru copii „Don Bosko” din sectorul Botanica. Meciul final şi ceremonia de premiere a învingătorului se va desfăşura duminică, 13 mai. Intrarea este liberă.

 

Amatorii de odihnă în afara oraşului pot petrece timpul liber în zona de agrement „La Horești”, care se află la 17 km de la oraş, în direcţia spre Cimişlia (ieşirea din Chişinău de pe str. Grenoble), în complexul hotelier turistic „Sky Land”, amplasat la 12 km de la Chişinău (raionul Criuleni, între satele Goieni şi Gruşevo). Un loc agreabil pentru odihna împreună cu familia şi prietenii este malul drept al lacului Ghidighici, în complexul turistic „Fenix club”.


Odihna în aer liber, în sînul naturii şi lîngă bazinele acvatice poate fi organizată în zonele de agrement Ghidighici şi Vadul lui Vodă. Dar locuri de agrement sînt destule şi în Chişinău. Astfel, trei plaje din capitală – La Izvor, Rîşcani, Valea Trandafirilor – sînt deschise pentru vizitatori.

 

Doritorii de a merge în excursie şi a vedea păsări exotice (struţi, păuni, fazani, găini indiene etc.) pot vizita ferma de struţi din satul Bardar, raionul Ialoveni.   

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.