UNDE SE SITUEAZĂ MOLDOVA ÎN CLASAMENTUL CELOR MAI "TARI" PAȘAPOARTE?

19.07.2023

 

 

Republica Moldova și-a consolidat ușor poziția în clasamentul celor mai "puternice" pașapoarte din lume, ocupînd acum locul 46. Cu un pașaport moldovenesc se poate intra liber în 121 de țări și teritorii. Acest lucru reiese din clasamentul actualizat al pașapoartelor țărilor din lume, Henley Passport Index, prezentat astăzi de compania elvețiană Henley Passport.

 

În fruntea clasamentului se află Singapore, ai cărui cetățeni pot vizita cel mai mare număr de țări din lume - 192 - fără viză sau cu viză la sosire. Pe locul al doilea se află Germania, Italia și Spania, cu 190 de țări, iar pe locul al treilea se află Austria, Finlandaich, Franța, Japonia, Luxemburg, Coreea de Sud și Suedia - 189 de țări.

 

Locul patru în clasament a fost împărțit de Danemarca, Irlanda, Olanda și Marea Britanie, ai căror cetățeni pot intra în 188 de țări. Locul cinci în clasament este ocupat de Belgia, Republica Cehă, Malta, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia și Elveția, cu 187 de țări. Republica Moldova se află pe locul 46, cu 121 de țări, în timp ce vecinii săi, Romînia și Ucraina, ocupă locurile 13 (176 de țări) și, respectiv, 30 (146 de țări). Rusia se află pe locul 49, pașaportul său permițînd intrarea liberă în 115 țări. La sfîrșitul primului trimestru al anului 2023, Republica Moldova se afla pe locul 49 în Henley Passport Index, pe locul 48 în 2022 și pe locul 45 în 2021. Vă amintim că informații detaliate despre regimul de vize din diferite țări pentru cetățenii Republicii Moldova și condițiile de călătorie în diferite țări ale lumii pot fi găsite pe site-ul viza.md.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.