UNELE CATEGORII DE CETĂȚENI MOLDOVENI AR PUTEA OBŢINE CETĂȚENIA RUSIEI ÎN TREI LUNI

07.03.2014

Foto: ntv.ru

 

Proiectul legii cu privire la simplificarea obţinerii cetăţeniei ruse prevede posibilitatea pentru vorbitorii de limbă rusă, ce locuiesc pe teritoriul fostei URSS şi fostului imperiu rus, să obţină cetăţenia FR timp de trei luni. Despre aceasta a relatat premierul FR Dmitri Medvedev în cadrul şedinţei guvernului.

 


El a menţionat că totul va avea loc „în condiţiile renunţării cetăţeniei altui stat”.

 


Potrivit şefului Cabinetului de Miniştri, „este vorba despre oamenii, ai căror rude au locuit permanent pe teritoriul Rusiei, inclusiv, pe teritoriile, ce aparţineau ori Rusiei de pînă la revoluţie, ori Uniunii Sovietice”.

 


Purtătorii limbii ruse vor fi identificaţi de o o comisie specială, în rezultatul unei convorbiri. Cei care vor trece cu succes această convorbire vor primi o viză specială de intrare în Rusia. Totodată, aceştia vor putea obţine permis de şedere, evitînd etapa de obţinere a permisului de aflare temporară.

 


Anterior a fost comunicat că problema privind simplificarea obţinerii cetăţeniei FR de către ucrainenii rusofoni, precum şi de către toţi cetăţenii ţărilor CSI, este examinată la toate nivelele puterii.

 

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.