UNIVERSITĂŢII LONDON METROPOLITAN I-A FOST RESTITUITĂ LICENȚA PENTRU VIZE

12.04.2013
Foto: guim.co.uk

Scandaloasa universitate britanică ‒ London Metropolitan University, a primit de la Serviciul de Frontieră al Mairii Britanii o licență sponsorizată specială și astfel poate accepta din nou studenți din străinătate. Nu a fost posibil fără să i se înainteze nişte condiţii: instituţiei de învăţămînt i s-a dat o perioadă de probă.


Universitatea London Metropolitan, precum și toate instituțiile din Marea Britanie, care oferă locuri străinilor pînă în august 2012 a fost titularul unei licențe sponsorizare, eliberate de către Agenția de Control a Frontierei din Marea Britanie (UKBA). Însă, vara trecută, în cadrul universităţii a avut loc un scandal de proporții internaționale. Comisia de experţi din care făceau parte oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne a descoperit încălcări flagrante ale regulilor de imigrare.


Universităţii i-a fost acordat un nou statut ‒ "o amenințare pentru controlul migrațional", iar licența pentru instruirea studenţilor străini i-a fost retrasă. Instituția de învățămînt nu mai putea fi sponsor pentru obţinerea unei vize studenţeşti (de categoria Tier 4) pentru străinii, care doreau să obţină o diplomă de studii britanică.


Deși oficialii guvernamentali au declarat, că Universitatea London Metropolitan nu va mai primi niciodată licența, zilele trecute Agenția Controlului de Frontieră i-a întors univesităţii statutul de Universitate de încredere, cu toate că doar pentru o perioadă de probă. O serie de verificări efectuate pe parcursul ultimelor șase luni a convins Departamentului de Imigrare că cea mai mare universitate din Marea Britanie a tras concluzii din tot ceea ce s-a întîmplat.


"În prezent universitatea corespunde tuturor cerințelor, înaintate de sponsor," - au declarat cei de la UKBA. În timpul perioadei de probă, departamentul va monitoriza îndeaproape modul în care London Metropolitan University respectă legislaţia imigrațională. Numărul studenților din străinătate, pe care va fi în stare să-i primească instituţia, de asemenea, va fi limitat. În plus, administrația universității este obligată să controleze strict selectarea și procesul de instruire al străinilor.


Consultaţiile și instrucţiunile referitor la obţinerea unei vize studenţeşti pot fi găsite pe site-ul Agenției Controlului de Frontieră, la compartimentul, dedicat universităţii.

 

Sursa: visa4.ru

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.