UPDATE: CINE ȘI ÎN CE CONDIȚII VA PUTEA INTRA ÎN UCRAINA

16.06.2020

 

 

UPDATE: Ucraina a inclus Moldova în lista țărilor din zona roșie COVID-19


Ucraina a inclus Moldova, Rusia, Belarus, Armenia și multe alte state în lista țărilor din zona roșie COVID-13. Cetățenii care sosesc din aceste țări urmează să intre în carantină pentru 14 zile, transmite Noi.md.

 

Astfel, Ministerul Sănătății al Ucrainei a separat țările lumii în două zone – una roșie și una verde, în conformitate cu numărul de cazuri active COVID-19 la 100 de mii de persoane.

 

Ministerul a publicat lista țărilor din zona roșie în care a inclus țările care, potrivit situației la 14 iunie, rata de incidență a coronavirusului depășește 40 de cazuri la 100 de mii de persoane.

 

Guvernul Ucrainei a adoptat pe 12 iunie o serie de decizii care au modificat cerințele pentru intrarea în țară a cetățenilor străini și a apatrizilor.


Despre aceasta a anunțat Serviciul de Stat grăniceri a țării, menționînd că, potrivit Hotărârii nr. 477, dispoziția Cabinetului de miniștri al Ucrainei cu privire la interzicerea temporară a străinilor de a intra în Ucraina nu mai este în vigoare, transmite Noi.md.

Totodată, Hotărîrea Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din 12 iunie 2020 Nr. 480 prevede că pentru a intra în Ucraina străinii vor avea nevoie de o poliță de asigurare. Iar persoanele care vin din țări cu răspîndire largă a infecției de coronavirus se vor afla în observatorii - sub supraveghere medicală - sanatorii, centre de reabilitare, care se află la distanță de orașe și permit respectarea tuturor cerințelor de izolare.

 

Se stipulează că străinii vor fi lăsați în Ucraina numai dacă au asigurare. În special, conform hotărârii menționate, în perioada de carantină (în Ucraina, în regimul stării de urgență este valabil pînă la 22 iunie), se interzice trecerea frontierei de stat de către străini și apatrizi (în afară de străini, apatrizii, care locuiesc permanent pe teritoriul Ucrainei, și a persoanelor, recunoscute drept refugiați sau persoane care au nevoie de protecție suplimentară) care nu dețin poliță (adeverință, certificat) și de asigurare a cheltuielilor medicale legate de tratamentul COVID-19, supraveghere.

 

De asemenea, Guvernul Ucrainei a stabilit că motiv pentru supraveghere este trecerea frontierei de stat de către o persoană care a venit dintr-un stat sau care este cetățean al statului cu o răspîndire largă a COVID-19. Guvernul Ucrainei a însărcinat administrațiile regionale și cea de la Kiev să asigure persoanelor transport de la punctele de trecere a frontierei de stat la observatorii.


Nu vor fi supuși supravegherii cetățenii (subiecții) din statele cu răspîndire largă a COVID-19, care nu au fost pe teritoriul acestor state în ultimele 14 zile, lucrătorii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale statelor străine, misiunilor oficiale internaționale, organizațiilor acreditate în Ucraina și membrii familiilor lor, șoferii și membrii echipajului mijloacelor de transport marfă, membrii echipajelor navelor aeriene și maritime, fluviale, membrii echipajelor de locomotive și de tren, dacă nu există nici un motiv de presupus că au fost în contact cu persoane bolnave de COVID-19.


De asemenea, nu vor fi supuse supravegherii persoanelor care au acceptat să se auto-izoleze cu ajutorul serviciului electronic ucrainean "Acționați acasă". Serviciul "Acționați acasă" prevede că, timp de două săptămîni, o persoană primește zilnic pînă la 10 notificări push în aplicație. După aceea, utilizatorul trebuie să-și facă o fotografie cu geolocația inclusă. Dacă carantina este încălcată sau aplicația nu va fi utilizată, persoana va trebui să plătească o amendă.

 

Statele cu răspîndire largă a COVID-19 sînt considerate state în care numărul de cazuri active de COVID-19 este de peste 40 de persoane la 100 de mii de locuitori. Serviciul de Stat Grăniceri al Ucrainei va prezenta Ministerului Sănătății al Ucrainei o listă cu astfel de state la fiecare 3 zile. Astfel, cetățenii străini și apatrizii vor putea să traverseze frontiera de stat la intrarea în Ucraina de la data intrării în vigoare a Hotărîrii Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din data de 12 iunie nr. 477 și nr. 480, dacă există motive legitime de intrare în țară, prevăzute de Legea Ucrainei "Cu privire la controlul la frontieră", și respectarea normelor sanitaro-epidemiologice.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.