UZBEKISTANUL A AMÎNAT ANULAREA VIZELOR PÎNĂ ÎN ANUL 2021

17.01.2017
Uzbekistanul a amînat anularea vizelor pînă în anul 2021
 

Anularea vizelor pentru turiştii din 27 de ţări, planificată de Uzbekistan în aprilie 2017, a fost amînată pentru 1 ianuarie 2021.

 

Preşedintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, prin decretul său, a amînat introducerea regimului fără vize pentru turiştii din 27 de ţări ale lumii pe patru ani. Amintim că anterior se planifica anularea de la 1 aprilie regimului de vize pentru cetăţenii din 15 ţări şi turiştii care au atins vîrsta de 55 de ani, din 12 ţări. Viitoarea simplificare a regulilor de intrare în Uzbekistan, conform documentului, va avea loc în anul 2021 şi se va referi la turiştii din Australia, Austria, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Spania, Italia, Canada, Luxemburg, Olanda, Republica Coreea, Singapore, Finlanda, Elveţia şi Japonia, precum şi pentru turiştii în vîrstă de peste 55 de ani din Belgia, Indonezia, RPC (în componenţa grupurilor turistice), Malaezia, SUA, Franţa, Vietnam, Israel, Polonia, Ungaria, Portugalia şi Cehia.

 

În afară de aceasta, a fost amînată pentru anul 2021 implementarea vizelor electronice şi sistemului de control vamal „coridorul verde” pentru turiştii străini pe aeroporturile internaţionale ale Uzbekistanului, precum şi a trecerii separate a controlului paşapoartelor de către rezidenţi şi nerezidenţi pe aeroporturi şi la gări.

 

Condițiile de călătorie pentru cetăţenii Moldovei le găsiţi AICI.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.