VEȘTI BUNE! PERMISELE DE CONDUCERE MOLDOVENEŞTI VOR FI RECUNOSCUTE ÎN GERMANIA

06.04.2022

 

 

Permisele de conducere eliberate de autorităţile Republicii Moldova şi Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu acceptarea examenului teoretic, urmînd ca examenul practic să fie susţinut în mod obligatoriu.


La cererea autorităţilor, va fi nevoie de prezentat şi un certificat medical de specialitate, care să confirme aptitudinile fizice şi mentale.


O declaraţie în acest sens a fost semnată între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale şi Transport al Republicii Federale Germania, în cadrul vizitei de lucru la Berlin a delegaţiei Republicii Moldova.

Potrivit documentului, vor fi supuse transcrierii permisele de conducere deţinute de persoanele care au reşedinţa obişnuită în Germania (cel puţin 185 de zile pe an) pentru categoriile A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D şi DE. De asemenea, titularul permisului de conducere care urmează a fi convertit, va fi nevoit să suporte taxele interne stabilite de autorităţi.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.