VESTE BUNĂ PENTRU CETĂȚENII MOLDOVENI. DE CÎND VOR PUTEA CĂLĂTORI LIBER ÎN GERMANIA?

23.06.2021

 

 

Începînd cu data de 25 iunie 2021 vor fi permise intrările în Germania pentru persoanele din Republica Moldova complet vaccinate cu vaccinuri contra Coronavirus SARS-CoV-2 aprobate de către Agenția Europeană pentru Medicamente.


Persoanele complet vaccinate pot intra pe teritoriul Germaniei cu scop de vizită sau turistic. Din data de 21.06.21 persoanele vaccinate corespunzător pot solicita vizele necesare la Ambasada de la Chișinău.


În țară pot intra doar persoanele vaccinate cu unul dintre vaccinurile menționate pe pagina web a Institutului Paul Ehrlich (PEI) (https://www.pei.de/impfstoffe/covid-19), doar dacă de la administrarea ultimei doze de vaccin unice/ doze de vaccinare au trecut cel puțin 14 zile.


În prezent, acest lucru se aplică doar vaccinurilor aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). O extindere asupra altor vaccinuri cu un standard de protecție comparabil este planificată de îndată ce vor fi finalizate studiile necesare.

Pentru intrare este necesar de a fi prezentat un certificat digital COVID al UE sau o dovadă comparabilă a vaccinării în formă digitală sau pe suport de hîrtie în limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Aceasta trebuie să conțină următoarele:


- datele personale ale persoanei vaccinate (nume, prenume, data nașterii);

- data vaccinării, numărul dozelor administrate;

- denumirea vaccinului;

- denumirea bolii, contra căreia a fost administrat vaccinul;

- denumirea/numele și adresa instituției/persoanei responsabile de efectuarea procedurii de vaccinare, precum și;

- dovada în formă scrisă sau în format electronic cu o semnătură digitală calificată sau o ștampilă electronică calificată, aplicată de către persoana responsabilă de efectuarea procedurii de vaccinare; în caz că prezentarea acestor date nu este posibilă din motive administrative, atunci emiterea certificatului de către persoana/instituția responsabilă trebuie să aibă loc în mod corespunzător, îndeosebi prin aplicarea pe dovadă a unei ștampile sau dovada să conțină simboluri de stat.

Pentru o persoană recuperate post-Covid, vaccinarea poate consta din administrarea doar a unei singure doze de vaccin. Pentru a proba starea completă de vaccinare a celor care s-au tratat de Covid, trebuie de asemenea de dovedit că înainte de vaccinare a existat o îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. Ca dovadă a existenței acestei boli trebuie prezentat un test PCR pozitiv, efectuat cu cel puțin 28 de zile și maximum șase luni în urmă. Dovada recuperării trebuie să fie disponibilă în limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă, în format digital sau pe suport de hîrtie.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.