(VIDEO) ÎN CAZUL UNUI REFUZ DE INTRARE LA FRONTIERA UE MOLDOVENII POT DEPUNE O PLÎNGERE

09.10.2014
Foto: viza.md

În cazul în care una din condiţiile de călătorie fără vize în UE nu este îndeplinită şi intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzată, moldovenii vor primi o decizie în formă scrisă pe un formular tip, care va conţine motivele exacte pentru care a fost refuzată intrarea.

 

Decizia va fi înmînată resortisantului contra semnătură. Persoanele cărora li s-a interzis intrarea au dreptul să formuleze o cale de atac, care se va face în concordanţă cu normele naţionale ale statului membru vizat. Persoanei i se va înmîna o informaţie detaliată privind termenii, instituţia competentă unde urmează a fi exercitată calea de atac (plîngere).

 

Exercitarea căii de atac nu va atrage după sine suspendarea deciziei de interdicţie a intrării.

 

După cum a declarat şeful Secției Consulare a Ambasadei Ungariei la Chișinău, Gyula Levente Sass: „Conform Regulamentului 562 din 2006 art.13, în cazul unui refuz de intrare la frontiera UE persoanele au dreptul la o plîngere care va fi examinată conform legislației naționale a fiecărui stat UE. Totul depinde de legislația națională. Sînt țări în care permisul la o astfel de plîngere, la un astfel de apel este puțin mai larg, oferind un spectru mai larg la aceste plîngeri. Această legislație este destul de sofisticată”.

 

Informații suplimentare privind condițiile de călătorie fără vize pot fi vizualizate AICI. Regimul de trecere  a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) puteţi găsi în Regulamentul Consiliului 562/2006. (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:105:0001)

 

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.