(VIDEO) COLETELE MOLDOVENILOR CONTINUĂ SĂ FIE OPRITE LA FRONTIERA ROMÂNIEI

15.04.2015
Coletele moldovenilor continuă să fie oprite la frontiera României
Foto: viza.md

Coletele neînsoțite ale moldovenilor continuă să nu ajungă în Italia, fiind oprite la frontiera cu România. Despre aceasta a declarat președintele Asociației «AssoMoldave» din or. Roma, doamna Tatiana Nogailîc.


„Problematica coletelor există. Șoferii pot aduce colete din Italia, dar nu pot să transporte nimic din Republica Moldova. La întrebarea mea:“Ce vă spun la frontiera României?” Șoferii mi-au răspuns că autoritățile de frontieră ale României fac referinţă la Regulamentul Comunității Europene.


Noi rugăm şi chiar cerem să fie soluționată această problemă! Statul nostru ne cheamă acasă, ne solicită să revenim la baștină, dorește ca remitenţele să vină și să rămînă în acest stat, dar trebuie să ne creeze și unele condiții. Coletele pentru noi sînt un fel de punte între țară și noi”, a declarat liderul diasporei de la Roma, Tatiana Nogailîc.


 Vă reamintim că recent peste 30 de autocare și microbuze, care transportă colete, nu au fost lăsate să treacă hotarul cu România. Şoferii au stat aproape 12 ore la Punctul de Trecere Albița, iar poliţiştii de frontieră nu le-au explicat motivul interdicţiei.


Șoferii au fost nevoiţi să stea ore bune în vamă, însă aceia dintre ei, care au renunţat la colete, au fost lăsați să-şi continue drumul. Reprezentanții Serviciului Vamal din ţara noastră au răspuns atunci că nu cunosc de ce vameșii români nu au permis transportarea pachetelor.

 


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.