(VIDEO) DESPRE CONSULII STRĂINI ȘI ACCESUL LOR LA DATELE PERSONALE ALE MOLDOVENILOR

26.10.2015
 

«Consulii străini nu au acces direct însă au o interfață unde funcționarul consular străin introduce datele personale pe care le prezintă benevol persoana fizică (seria buletinului de identitate, codul numeric personal (IDNP) ș.a.) în procesul de solicitare a unor servicii consulare de la ambasadă sau consulat. De o astfel de interfață beneficiază, în prezent, Serviciul Consular al României în Republica Moldova și Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din cadrul Ambasadei Ungariei în Republica Moldova», adeclarat șeful Direcției juridice și relații cu publicul din cadrul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), Nicolae Lungu, pentru Viza.md.

 

«Interfața oferită de autoritățile moldovenești nu este legată de Registrul de Stat al Populației Republicii Moldova. Nu există un acces direct la aceasta. Prin acea interfață se dau răspunsuri afirmative sau negative prin cifre precum: există sau nu un astfel de cetățean, este corect sau nu IDNP-ul etc.

 

Subiectul accesului direct al reprezentanților altor state la datele personale ale cetățenilor Republicii Moldova a fost ridicat și discutat în nenumărate rînduri», a menționat Nicolae Lungu.

 

Interviul integral poate fi vizualizat AICI.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.