(VIDEO, FOTO) RUDELE VICTIMELOR ACCIDENTULUI RUTIER DIN UCRAINA URMEAZĂ SĂ APELEZE LA CONSULAT DUPĂ AJUTOR

21.02.2016
Foto: viza.md

Trei persoane au decedat și șase au primit traume, în rezultatul accidentului de circulație, care a avut loc noaptea trecută la al 375-lea km, pe autostrada "Odesa - Kiev", între localitățile Jovteni și Starîie Maiaki (raionul Șiriaiev, regiunea Moscova).

 

După cum au raportat cei de la Centrul de presă al  Serviciului de Stat de Prevenire și Lichidare a Situațiilor de Urgență, apelul referitor la producerea accidentului a fost recepționat la linia de telefon "101", la ora 02:58.

 

În accident au implicate șase vehicule. Șoferul autobuzului moldovenesc de rută "Setra", cu destinația "Moscova-Cahul" a pierdut controlul autocarului și a intrat în coliziune cu tirurile "DAF" și "MAN". În rezultat, autobuzul s-a răsturnat, de el ciocnindu-se încă un camion "DAF", care s-a oprit în mijlocul drumului. În acest tir, la rîndul său, a intrat automobilul "Chevrolet Vida" și microbuzul privat "Mercedes Vito".

 

Angajații de la Serviciul de Stat de Prevenire și Lichidare a Situațiilor de Urgență au ajuns la locul accidentului la ora 03:35. Cu ajutorul unor unelte speciale au tăiat ușile laterale ale autobuzului. În el se aflau 37 de persoane, inclusiv, doi șoferi, dintre care unul a fost grav rănit. Trei pasageri au fost uciși.

 

La Spitalul Clinic Raional Kireevsk au fost spitalizați șase răniți, unul dintre ei, după ce a primit îngrijiri medicale, a părăsit clinica.

Pentru a elibera traseul a fost nevoie de o automacara. Potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs din cauza formării poleiului pe carosabil, autobuzul derapînd.

 

Vă reamintim că pentru a le fi acordată asistență și pentru a primi informațiile corespunzătoare referitor la victimele accidentului rutier, rudele trebuie să se adreseze la Consulatul Moldovei de la Odesa sau la Departamentul Consular al MAEIE al Republicii Moldova.

 

Rudele de gradul I a persoanelor decedate în urma accidentului pot beneficia de un sprijin material din partea statului pentru a acoperi cheltuielile la transportarea defunctului.

 

Pentru aceasta, este necesar ca rudele să depună o cerere la filialele Fondului Republican de Susținere a Populației din raioanele țării sau municipiile Bălți și Chișinău. Cererea urmează să fie însoțită de un act deces (certificat de deces) eliberate în străinătate, confirmat (transcris) în Republica Moldova. De asemenea, este rudele vor prezenta documentul care confirmă cheltuielile pe care le-au suportat pentru repatrierea corpului.

 

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.