(VIDEO) GEORGIA A CONFIRMAT REGIMUL FĂRĂ VIZE PENTRU DEȚINĂTORII DE PAȘAPOARTE RUSEȘTI ȘI ROMÂNEȘTI

29.08.2014
Foto: mn.ru

Dintre cele 118 de țări ale lumii, pentru cetățenii cărora Georgia a anunțat anterior regimul de călătorie fără vize pe listă aurămas 94. Modificările corespunzătoare au fost introduse în conformitate cu noua lege "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini și apatrizilor" care va intra în vigoare la 1 septembrie.

 

Ministerul de Externe al Georgiei a publicat o listă cu 94 de țări ai căror cetățeni pot intra în țară fără vize. Printre acei care pot profita de regimul fără de vize se află cetățenii din țările CSI și UE (90 de zile pe parcursul unei perioade de 180 zile).

 

O regulă similară ‒ 90 de zile de ședere într-o perioadă de 180 de zile se aplică cetățenilor din acele țări ale lumii cu care Georgia are semnate acorduri bilaterale privind facilitarea regimului de intrare în ţară: Moldova, Azerbaidjan, Belarus, Armenia, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina și Kazahstan.

 

Portalul Viza.md reamintește că cetăţeniilor Republicii Moldova li se permite intrarea fără viză în Georgia, pe un termen de cel mult 90 de zile, pe parcursul a şase luni de la data primei zile a intrării. Proprietarii pașapoartelor ruseștiși românești pot intra în Georgia fără vize și să rămînă în țară pînă la 90 de zile pe parcursul a șase luni de la data intrării.

 

 

 

Sursa: mfa.gov.ge

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.