(VIDEO) LE VA FI OARE PROFITABIL MOLDOVENILOR DIN STRĂINĂTATE SĂ PARTICIPE LA ALEGERI?

12.09.2014
Foto: oreninform.ru

Posibilitatea de a vota în străinătate timp de 2 zile este binevenită ‒ a declarat pentru portalul VIZA.md, Dorina BALTAG, liderul Comunității Diasporale „Noroc Olanda”.‒ "Eu, personal locuiesc la Maastricht, care este capitala provinciei de sud. Pentru a mă deplasa la Haga, unde este deschisă Ambasada Republicii Moldova îmi ia în jur de 2 ore și jumătate, ceea ce nu ar părea foarte mult. Dar dacă ești antrenată în alte evenimente, uneori nu reușești. Și din acest considerent, pentru persoanele care se află în provinciile de Sud sau de Nord aceasta ar fi oportun”.

 

La rîndul său, Președintele Congresului Diasporelor Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin a opinat următoarele: "Dificultatea constă în faptul că la momentul alegerilor, chiar dacă acestea vor dura în străinătate 2 zile, în Republica Moldova aceasta este o zi de odihnă, cînd nu se merge la serviciu. În Federația Rusă, respectiv, totul este diferit. Aceasta este o zi de lucru deplină. Și chiar dacă aceasta cade într-o zi de odihnă, cetățenii din Republica Moldova lucrează într-un regim, în care sîmbăta și duminica sînt zile lucrătoare.

 

Eu afirm acest lucru cu deplină responsabilitate, pentru că am trecut prin toate acestea. Programul de lucru este foarte complicat. Se va pune problema alegerii. Să mergi la votare și să pierzi o zi de lucru, adică, să piezi, practic, salariul pentru o zi și este vorba despre 30 dolari SUA, să suporţi cheltuielile de transport, pentru ca să mergi la vot sau, totuşi, să economiseşti 30 dolari SUA și să-i trimiţi familiei. Această alegere va trebui să o facă fiecare pentru sine. Eu îi îndemn pe toţi să vină la alegeri. Anume de votul Dvs. va depinde totul”, a declarat pentru portalul VIZA.md Alexandr Kalinin.

 

Vă reamintim că portalul Viza.md efectuează sondajul: "Credeți că posibilitatea de a vota în străinătate timp de 2 zile, creează condiții pentru fraudarea alegerilor?"

Conform rezultatelor de astăzi:

- 66,45 % au răspuns afirmativ

- 23,% consideră că NU

-3, 83 % ‒ nu ştiu

-6,71% ‒ au răspuns că le este indiferent

 

Rezultatele sondajului VIZA.md, precum și comentariile partenerilor şi oaspeţilor noștri le puteţi vedea AICI.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.