(VIDEO) LOCUITORII ZONELOR LIMITROFE CU GRANIȚA UCRAINEANĂ NU TREBUIE SĂ PREZINTE 400 DE EURO

03.02.2014
Foto: viza.md

După cum ştiţi, acum la traversarea frontierei, cetățenii Republicii Moldova trebuie să prezinte la vama ucraineană dovada "capacităţii materiale". Suma minimă pe care trebuie să o deţină un străin care intră pe teritoriul Ucrainei trebuie să constituie aproximativ 400 de euro - în cazul, în care un cetățean al unui alt stat trece tranzit prin Ucraina, pe parcursul unei zile. În alte cazuri, suma deţinută trebuie să fie mai mare.

 

Serghei Pirojcov, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: "Motivul: această decizie a fost luată mai devreme, în conformitate cu standardele internaționale, pentru că astfel de norme există în multe țări ale lumii, dvs. nu puteți intra în țară, dacă nu aveți nici un bănuţ ‒esteo cerință impusă de autorități, pentru ca să nu existe migraţiune şi acțiuni ilegale".

 

Înplus, la graniță trebuie să spuneţi clar cu ce scop intraţi în Ucraina. Aceste reguli noi îi vizează pe toţi cetăţenii străini.

 

Excepție sînt locuitorii zonelor limitrofe cu frontiera ucraineană– ei NU trebuie să prezinte banii la graniţă.

 

Vă amintim că de la 1 februarie 2014 şi autoritățile vamale ale României cer confirmarea "capacităţii materiale" (50 euro / zi pentru întregul sejur, dar nu mai puţin de 500 EUR sau echivalentul în valută convertibilă) de la cetățenii moldoveni, care doresc să treacă frontiera moldo-română fără viză, în baza unei vize Schengen multiple sau al unui permis de ședere valabil în UE. De asemenea, trebuie să fie prezentate documentele care confirmă scopul șederii în țară, asigurarea medicală de călătorie valabilă.

 

 

 

 

 

Sursa: enews.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.