(VIDEO) MOLDOVENII CARE MUNCESC ÎN LITUANIA VOR FI ASIGURAȚI SOCIAL

13.05.2015
 

Cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau locuiesc temporar în Lituania vor fi asigurați social. Guvernul R. Moldova a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului în domeniul protecției sociale încheiat între cele două state.

 

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a declarat la ședința Guvernului că Acordul prevede acordarea pensiilor pentru limita de vîrstă, pensiilor pentru pierderea capacității de muncă și a pensiilor de urmaș. Potrivit notei informative a proiectului, statele semnatare vor achita partea de pensie calculată pentru perioada de contribuţie la sistemul public de asigurări sociale.

 

Tot astăzi Guvernul a aprobat semnarea Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Belgiei, încheiat la Bruxelles, la 12 septembrie 2012.

 

Republica Moldova a semnat acorduri similare cu mai multe țări, printre care Austria, România, Bulgaria, Portugalia, Marele Ducat de Luxemburg.  Vă propunem să vizualizați următorul material video la acest subiect:

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.