(VIDEO) MOLDOVENII DIN ITALIA SPARG TĂCEREA

31.10.2014
Foto: viza.md

În ajunul scrutinului electoral, moldovenii din Italia, prin intermediul Asociației «Assomoldave» au spart tăcerea pe rețelele de socializare, adresînd semnale și întrebări şefului Biroului pentru Relații cu Diaspora și Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Italiană:

 

„În Italia mii de persoane nu au idee, nici nu cunosc politicienii şi nici denumirile partidelor. La alegerile trecute, la Roma, se întrebau, în rînd, unul pe altul, da pentru cine să votam? Rezultatele o să vorbească pentru noi, sîntem în zona Lazio peste 15 mii, să vedem după alegeri cîți au ALERGAT spre Ambasada şi la Tor di Vale??? Că acolo am înţeles, în zona aceea o să fie al doilea sediu electoral?” se întreabă diaspora.

 

„Unde e lista cu adrese concrete, orașe, local, ora dl. Victor Lutenco? E necesar să circule deja, printre acele mame care nu au voce, stau la fix şi ies numai joi după masă şi duminica din casele italienilor. Acei care muncesc zi de zi şi nu au timp liber să caute singuri informații. Ar fi necesar deja sa fie publicate la Ambasadă şi Consulatele din or. Milano si Padova, pe unde se predau colete, biserici, magazine, discoteci, asociații şi pe Odnoklassniki, că acolo sînt moldovenii din Italia, nu aici ... şi nu au timp să vă urmărească, nici nu vă cunosc, fiindcă moldoveni sînt în mai multe orașe ale Italiei nu numai la Roma, Padova, Milano şi Torino...”

 

„Doamnă Stela Stîngaci, dacă aveți deja lista pentru toată Italia putem s-o avem şi noi, ca să spargem tăcerea, o lună e puțin, noi ne oferim ca VOLUNTARI să alergăm prin parcuri şi nu numai, ca să informăm cetățenii noștri, dar e cam lent carul....”

 

Reamintim că pe 14 noiembrie 2014, orele 16.30, la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Italiană, va avea loc a doilea training, în cadrul campaniei „Hai la Vot” pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Primul training a fost organizat recent la Lisabona. Tematica abordata va fi specificul campaniei electorale în rîndul diasporei. Persoanele interesate sînt rugate să-şi confirme participarea prin email:  roma@mfa.md.

 

Trainingul este organizat de către Biroul pentru Relații cu Diaspora și Reprezentanța din Moldova a Institutului Internațional Republican din SUA (IRI). Portalul Viza.md a solicitat de la BRD informații despre organizarea unor astfel de traininguri și în alte state (Grecia, Spania, Franța, Rusia etc) pentru a informa din timp diaspora. Acestea vor fi publicate îndată ce vor fi obținute.

 

Urmăriți știrile consulare de pe Viza.md.

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.