(VIDEO) MOLDOVENII LA HARVARD: M-AȘ ÎNTOARCE ACASĂ ȘI AȘ ÎNCERCA SĂ SCHIMB CEVA

13.04.2017
Moldovenii la Harvard: M-aș întoarce acasă și aș încerca să schimb ceva
 

Dionisie Nipomici face studiile acolo unde pentru mulți e doar un vis să ajungă. Olimpicul moldovean studiază la una dintre cele mai prestigioase universități ale lumii - Universitatea Harvard din SUA. Absolventul Liceului Teoretic „Orizont” spune că pentru a ajunge departe trebuie doar să faci ceea ce-ți place și să o faci bine. Deși recunoaște că de multe ori a vrut să renunțe la pasiunea sa - matematica - ambițiile și dorința de ajunge departe l-au împins înainte. Dionisie și-a împărtășit experiența cu Agora la cel mai mare eveniment în IT din Moldova, ICT Summit.


Cîteva gînduri din interviul cu Dionisie Nipomici:


- „Cred că un student trebuie să producă un impact cât mai mare în societate, să facă ceva ce îi place și să facă bine”
- „Au fost momente când mă gândeam că poate nu e ceea ce vreau să fac. Dar îmi plăcea și se primea și voiam să obțin o performanță, să mă manifest într-un anumit domeniu”
- „Motivația mea de bază a fost dorința de a mă manifesta într-un anumit domeniu și de a demonstra performanță. Au fost momente cînd îmi era foarte greu, competiții la care am eșuat, dar mereu am continuat să fac ceea ce-mi place”
- „La Harvard studenții încearcă să descopere ce vor să facă pe viitor. În tot acest proces, studentul este încurajat să-și aleagă propriul său program, să-și aleagă cursuri și are flexibilitatea totală de a studia ce-i place. Eu studiez fizica și matematica și încerc să obțin cunoștințe și din alte domenii: economie, statistică, finanțe, astfel încît să am cunoștințe generale vaste”
- „Vreau să obțin câțiva ani de experiență în state, după care nu e exclus că m-aș întoarce acasă și aș încerca să schimb ceva aici”.


Întregul interviu îl puteți urmări mai jos.

 

 

 

Sursa: agora.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.