(VIDEO) PAȘAPORTUL EXPIRAT ȘI LIPSA MJLOACELOR FINANCIARE – MOTIVUL RESPINGERII LA FRONTIERA UE

28.04.2015
Pașaportul expirat și lipsa mjloacelor financiare – motivul respingerii la frontiera UE
Foto: viza.md

«Cele mai dese cauze cînd cetățenii nu puteau intra în UE fără vize țin de neatenția față de documentul de călătorie (pașaport expirat sau cu termenul de aproape expirat). Au mai fost cazuri cînd cetățenii RM nu avut sificiente mijloace financiare disponibile pentru a călători sau nu au putut explica scopul călătoriei. Declarația a fost făcută de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman cu prilejul marcării unui an de călătorii fără vize în spațiul european.


Conform datelor FRONTEX, în perioada de referinţă au fost înregistrate 1.355 de cazuri de neadmitere pe teritoriul UE şi 2 379 de cazuri de depăşire a termenului de şedere. Comparînd datele actuale cu cele de pînă la liberalizarea regimului de vize, constatăm lipsa oricărei creşteri a riscurilor de îngrijorare», a declarat Gherman.


Vă propunem să vizualizați mai jos comentariul integral la subiect făcut ieri în cadrul conferinței de presă comună cu Ambasadorul Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în Republica Moldova.


Totodată, reamintim că informații despre modalitatea de a controla interdicția de intrare în UE poate fi vizualizată AICI.


Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.
 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.