(VIDEO) PENTRU STABILIREA PENSIEI ÎN STÎNGA NISTRULUI MOLDOVENII SÎNT OBLIGAȚI SĂ RENUNŢE LA PAȘAPORT

06.10.2014
Foto: viza.md

“Cetățenii Republicii Moldova, care trăiesc în stînga Nistrului nu contribuie la bugetul asigurărilor sociale din Republica Moldova dar statul, Republica Moldova, își onorează obligațiunile față de aceste persoane plătindu-le o pensie, ținînd cont de munca lor și neavînd, de fapt, confirmarea că contribuțiile au fost transferate în bugetul asigurărilor sociale”, a declarat pentru portalul VIZA.md, Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei

 

«Dorim ca aceasta să fie un sprijin din partea cetățenilor Republicii Moldova către cetățenii regiunii Transnistrene în cadrul dialogului de consolidare a încrederii între părți. Există procedura, există mecanismul stabilit și din cîte cunosc eu el funcționează. Avem subdiviziuni în regiunile limitrofe – la Varnița și Dubăsari unde cetățenii din stînga Nistrului pot să se adreseze pentru calcularea pensiei».

 

Clar că avem și dificultăți de alt gen. Persoanele care doresc acolo să-și stabiliească pensia au mai multe cerințe. Una din ele este să renunţe la pașaportul moldovenesc. Chiar recent am primit o scrisoare la acest subiect. Probelma dată urmează să o discutăm în cadrul negocierilor și grupurilor de lucru specializate de pe ambele maluri. Noi nu intrezicem, nu desconsiderăm calculul pensiei chiar dacă persoanele nu au avut contribuții în bugetul asigurărilor sociale, a declarat Valentina Buliga.

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.