(VIDEO) PESTE 74.000 DE LOCUITORI DIN STÎNGA NISTRULUI DEȚIN PAŞAPOARTE BIOMETRICE

23.02.2015
Peste 74.000 de locuitori din stînga Nistrului dețin paşapoarte biometrice
Foto: viza.md

Tot mai mulţi cetăţeni din stînga Nistrului îşi perfectează pașapoarte biometrice. Datele Întreprinderii de Stat "Registru" arată că numărul solicitărilor aproape s-a dublat în 2014, comparativ cu anul precedent.


În anul 2013, aproape 15.000 de cetăţeni din regiunea transnistreană au solicitat asemenea acte de identitate, iar anul trecut, numărul lor a ajuns la aproape 26.000.
În prezent, peste 74.000 de locuitori din stânga Nistrului dețin paşapoarte biometrice. Motivul principal pentru care oamenii îşi perfectează astfel de documente este că pot circula fără vize în Uniunea Europeană.


Reamintim că primul pașaport și primul buletin moldovenesc este eliberat gratuit pentru cetățenii din regiunea stîngă a Nistrului.


De aceste facilități continuă să beneficieze persoanele care își confirmă evidența la domiciliu în regiune pînă la 10.09.2005 inclusiv ‒ a declarat domnul Sîrghii Ionel Ștefan, Șeful Direcției Evidența Persoanelor și Cetățenie a Î.S. CRIS “Registru”, într-un interviu acordat în exclusivitate portalului informațional Viza.md.


Vă propunem să urmăriți mai jos interviul domnului Sîrghii, pe parcursul căruia o să aflați mai mult despre:

Particularitățile documentării cu acte de identitatе a cetățenilor din regiunea stîngă a Nistrului

Subdiviziunile teritoriale responsabile pentru documentarea cetățenilor din regiunea stîngă a Nistrului

Erori comise de către cetățenii din regiunea stîngă a Nistrului în procesul documentarea cu acte de identitate moldovenești

- Unde pot fi adresate întrebările referitoare la cazurile de documentare cu acte de identitate a cetățenilor din regiunea stîngă a Nistrului?


Totodată, reamintim că portalul Viza.md a lansat în premieră un compartiment informațional dedicat în exclusivitate subiectelor de interes cu relevanță consulară pentru cetățenii de pe malul stîng al Nistrului. Persoanele interesate pot formula întrebări și comentarii, precum și să obțină răspunsuri VIDEO la următoarea adresă: www.viza.md
 

 

Sursa: viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.