(VIDEO) RECUNOAȘTEREA AUTOMATĂ A DIPLOMELOR ÎN STRĂINĂTATE NU E POSIBILĂ

29.01.2016
 

Recent, Cabinetul de Miniştri a aprobat semnarea unui Acord cu Guvernul de la Madrid privind recunoașterea actelor de studii. Acordul va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani, după care perioada de valabilitate va fi extinsă. Potrivit ministrului Educației, Corina Fusu, acest Acord va contribui la sporirea calității studiilor și pregătirea specialiștilor de înaltă calificare pentru economiile ambelor țări.

 

Conform datelor, în Spania îşi fac studiile 500 de tineri moldoveni.

 

Vă reamintim că conform unor precizări anterioare la subiect oferite de Ministerul Educației pentru VIZA.md: «Cetățenii noștri înțeleg lucrurile într-un mod simplist. Ei consideră că dacă avem un Acord de recunoaștere bilaterală a actelor de studii, atunci recunoașterea trebuie să fie una automată. Așa ceva nu există. Recunoașterea presupune compararea perioadelor de studii, programelor și conținuturilor disciplinelor de studiu etc. și doar după aceasta se ia o decizie.

 

Nu este o tragedie, dacă nu semnăm în următorii ani acorduri, pentru că există Convenția cu privire la recunoașterea atestatelor obținute în învățămîntul superior, semnată la Lisabona în 1997, la care este parte și Republica Moldova. Aceasta ne permite să realizăm procedura de recunoaștere. Cetățenii care sînt mai insistenți reușesc”.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.