(VIDEO) SURVOLAREA DUBAIULUI CU JETPACK-URILE

14.05.2015
 

Celebrul pilot-inventator elvețian Yves Rossya zburat deasupra Dubaiului, folosind jetpack-ul, ca apoi să posteze incitantul video cu "survolarea".

 

Pilotulși inventatorul din Elveţia, Yves Rossy, a survolat Dubaiul cu jetpack-aripă Jet Man împreună cu partenerul său Vince Reffet. Videoclipul de 20 de minute a fost filmat cu ajutorul camerelor de luat vederi GoPro, fixate pe căştile lor, în plus, au fost folosite imagini, realizate de la bordul aeronavei care-i însoțea.

 

Startul a fost dat în deșertla marginea orașului, Rossi și Reffet au survolat în cercuri deasupra insulelor artificiale Palmier cu viteza de circa 190 kilometri pe oră, apoi au luat-o spre clădirea zgîrie-nori Burj Khalifa, zburînd foarte aproape de ea, aceasta fiind cea mai înaltă clădire din lume, înregistrînd la acest capitol un record.

 

 

Întreaga viață a lui Rossi, în vîrstă de 55 de ani, este legată cer: după ce a absolvit Şcoala de Aviaţie, el a lucrat timp de mai mulți în cadrul aviației civile. În anul 1990 Yves Rossy este pasionat de skydiving (parașutism), iar din anul 1993 de skysurfing (diferite tipuri de paraşutism extrem). După o serie de experimente cu wingsuit-urile (costumul-aripă din stofă), în 2004 el a început să-şi creeze propriul aparat de zbor.

 

De atunci, jetpack-ul său tip aripă, Jet Man, a suferit numeroase modificări. O trăsătură distinctivă a invenției este lipsa mecanizării aripii: aparatul este condus direct de pilotul care-şi mişcă membrele și capul, schimbînd astfel centrul de greutate. La aterizare este folosită parașuta, iar la înălţimea necesară pentru start piloţii-inventatori sînt aduşi de un avion sau elicopter. Ultimul, la această oră, model cîntăreşte 54 kg şi permite ca zborul să fie început de la o înălțime de circa 2 km.

 

Majoritatea zborurilor efectuate de Rossi au durat aproximativ 15 minute; la o distanță care alcătuia, în medie, 56 de kilometri. Printre cele mai faimoase se numără: zborul peste Marele Canion din Statele Unite, în jurul Muntelui Fuji și acela alături de bombardierul Boeing B-17.

 

Sursa: nat-geo.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.