VIZĂ DE SCURTĂ ŞEDERE TIP C

Atragem atenția că din 28.04.2014 cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte biometrice, pot călători în Croația fără vize, pe termen scurt (90 de zile de aflare timp de 6 luni). Regimul fără vize NU OFERĂ DREPTUL la: ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII, MIGRAŢIE, ÎNTREGIREA FAMILIEI, STUDII (peste 90 de zile). Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

 

Deţinătorii paşapoartelor simple au nevoie în continuare de vize pentru a călători în Croația solicitînd viza de intrare la Centrul Comun de Vize din Chișinău.

 

Programarea

Există trei posibilități de depunere a documentelor pentru viză:


Cetățenii Republicii Moldova se pot programa on-line la următoarea adresă: http://ifr.mfa.gov.hu/


Grupele de solicitanţi, de la 6 persoane (organizații culturale, cluburi sportive etc.) sînt rugate sa se prezinte la secţia consulară din timp pentru clarificarea și verificarea preliminară a documentelor, respectiv, și pentru programare.


Solicitanții de viză care pleacă prin intermediul agențiilor turistice se vor programa pentru depunere personal.


De menționat că Centrul Comun de Vize este în continuare la dispoziția dvs. pentru programarea prin telefon: (+373 22) 223-404


Este posibilă depunerea actelor fără programarea prealabilă. Însă este necesar să țineți cont că timpul de așteptare s-ar putea să fie mai îndelungat.
 

Documente necesare: 

Vă aducem la cunoștință că Croația nu face parte din Spațiul Schengen. Pentru a obține o viză de scurtă ședere (care vă permite ședere pe teritoriul țării pe un termen ce nu depășește 90 de zile) urmează să depuneți la Secția Consulară.

1. Formularul de cerere completat lizibil şi integral cu caractere latine. Descărcați Formularul cerererii de viză.
2. Paşaport, valabil cel puţin încă trei luni de la data expirării vizeişi care conţine file libere pentru lipirea vizei.
3. Copia paginii care conține datele de identificare din paşaport.

4. 1 fotografie color, tip paşaport.

5. În funcţie de scopul călătoriei (vizită, afaceri, turism etc.) veți prezenta unul din următoarele documente:
- Scrisoare de garanţie din partea unei persoane fizice, în original (formularul de tip 1), legalizat de organul competent al Republicii Croația (în limba croată).
- Scrisoare de garanţie din partea unei persoane juridice, în original (formularul de tip 2) legalizat de organul competent al Republicii Croația (în limba croată).
- Citaţie.
- Dovadă a plăţii unui aranjament turistic, precum și a rezervării hotelului sau a cazării. Vă aducem la cunoștință că ducumentele în cauză se acceptă doar în original, formatul electronic nu este acceptabil.

6. În funcţie de mijlocul de transport cu care vă veți deplasa, se va prezenta:
- Biletul de călătorie.
- În cazul în care călătoriți cu autoturismul propriu veți depune certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original şi copiile.

7. Adeverinţa de la locul de muncă din partea angajatorului moldovenesc, sau orice altă dovadă despre activitatea solicitantului de viză, care trebuie să conţină salariul, scopul, perioada călătoriei, precum și o adeverinţă de la angajator cu referire la folosirea concediului de odihnă (dacă se călătoreşte în scop turistic). Suplimentar va fi depus extrasul de cont bancar care va demonstra achitarea salariului de către angajator pe parcursul ultimelor 3 luni.
8. Daca solicitantul este student sau elev vor fi depuse: certificatul de la locul de studii şi carnetul de student în original şi o copie.
9. Asigurare de sănătate şi accident.
10. Dovada a deținerii mijloacelor financiare proprii, necesare pentru acoperirea cheltuielilor de călătorie (certificat bancar, extras din cont bancar în original, copia cardului bancar sau cecuri de călătorie). Cuantumul minim necesar este de 50 euro/zi.


Atenție

Copia cardului bancar depusă pentru justificarea suficienţii mijloacelor de subzistenţă va fi acceptat DOAR dacă îndeplineşte următoarele condiţii:
1. Va fi depusă copia părţii din faţă a cardului bancar.
2. Primele patru cifre şi ultimele patru cifre a cardului bancar trebuie să fie vizibile pe copie. Celelalte 8 cifre plasate în centru trebuie să fie sau haşurate sau acoperite (vezi exemplul).

 


Notă: toate documentele menţionate urmează a fi depuse în original.
 

Taxă consulară
35EUR
Unde ne adresăm: 

Centrul Comun de Vize

Date de contact şi Program de lucru:

Adresa: bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 131

Telefon: (+373 22) 223-404, 228-668, 228-667, 200-078, 200-079

Fax: (+373 22) 22 45 13;

E-mail: cac.chisinau@gmail.com

Website: www.cac.md

Depunerea actelor: luni-joi: 08.00-15.00, vineri: 08.00-13.00

Eliberarea actelor: luni-joi: 15.00-16.00, vineri: 13.00-14.00

Raitngul Dvs.: None Medie: 4.4 (5 voturi)
4.5
Medie: 4.5 (8 voturi)

AtaşamentMărime
chestionar_viza_croatia.pdf56.55 KB
formular_croatia.pdf56.55 KB

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.