VIZĂ DE TRANZIT

Atragem atenția că din 28.04.2014 cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte biometrice, pot călători în Austria fără vize, pe termen scurt (90 de zile de aflare timp de 6 luni). Regimul fără vize NU OFERĂ DREPTUL la: ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII, MIGRAŢIE, ÎNTREGIREA FAMILIEI, STUDII (peste 90 de zile).

 

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

 

Deţinătorii paşapoartelor simple au nevoie în continuare de vize de scurt sejur care pot fi solicitate la Centrul Comun de Vize din Chișinău.

 

Pentru a tranzita teritoriul Austriei, cetățenii Republicii Moldova trebuie să solicite la Ambasada Austriei din București viză de intrare. Pentru a obține o viză de tranzit, urmează să depuneți la Secția Consulară:

Documente necesare: 

1. Pașaport, valabil cel puțin încă trei luni de la data expirării vizei, cu minim 3 pagini libere.
2. Copia paginii care conține datele de identificare din pașaport.
3. Perioada de la data emiterii pașaportului nu trebuie să depășească 10 ani.
4. 1 fotografie color, tip pașaport.
5. Permis de ședere valabil pe teritoriul României sau Moldovei și valabil cel puțin încă pentru 3 luni după întoarcerea din Austria.
6. Asigurare de sănătate și accident, valabilă pentru statele membre ale spațiului Schengen. Suma asigurată nu trebuie să fie mai mică de 30 de mii de euro.
7. Formularul de cerere completat cu caractere latine, lizibil și integral. În cerere se vor indica date exacte și concludente despre itinerar și perioada călătoriei. Descărcați Formularul cererii de viză.
8. Adeverință de la locul de muncă din partea angajatorului, în limba germană, engleză sau română (sau însoțită de traducere), în care să fie menționate: salariul, durata contractului (determinată/nedeterminată) și perioada concediului. Certificat de profesii liberale, dacă este cazul.
9. Dacă solicitantul este student sau elev, vor fi depuse: certificatul de la locul de studii (sau adeverință) și carnetul de student.
Pașapoartele vechi și copiile tuturor vizelor Schengen obținute anterior, precum și copiile vizelor obținute pentru Marea Britanie, SUA ș.a.
10. Viza țării de destinație plus o copie.
11. Descrierea pe o foaie separată a planurilor de călătorie (în limba germană. engleză sau română), care să conțină: traseul, scopul și denumirile localităților ce urmează a fi vizitate, inclusiv denumirile și datele de contact ale locurilor de cazare.
12. Confirmare din partea hotelului despre perioada de rezervare și achitarea completă în avans. Această confirmare trebuie să fie emisă de către hotel și să conțină datele complete de contact ale hotelului (Confirmarea poate fi transmisă prin fax sau e-mail).


Important
Ambasada își rezervă dreptul de a solicita și alte documente în cazul în care acestea sînt necesare pentru luarea unei decizii finale.
 

Taxă consulară
100EUR
Unde ne adresăm: 

Ambasada Republicii Austria în România

Consulatul Austriei la Bucureşti

Adresă: str. Dumbrava Roşie nr.7 RO-020461, sector 2, or. Bucureşti
Telefon: (+4021) 201 56 12, 201 56 15, 201 56 18

Fax: (+4021) 210 08 85   
E-mail: bukarest-ob@bmeia.gv.at

Website: www.bmeia.gv.at/ro/ambasada/bucuresti.html 

 

  • Programul de lucru al Ambasadei: luni - joi: 8.30 - 16.30, vineri: 8.30-14.30
  • Programul de lucru cu publicul al Sectiei Consulare: luni, miercuri si joi: 9.00 - 11.00
Nu sunt voturi încă
0
Nu sunt voturi încă

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.