VIZA BRITANICĂ DEVINE MAI SCUMPĂ PENTRU MOLDOVENI. AFLĂ TAXELE ȘI PROCEDURILE NOI DE OBȚINERE A VIZELOR BRITANICE LA CHIȘINĂU!

11.03.2014
Foto: visapo.com

De la 1 aprilie 2014 se vor scumpi vizele britanice eliberate cetățenilor Republicii Moldova.

 

Prețul unei vize britanice se va majora cu 59 Lire sterline (echivalentul a 72 de euro) din cauza serviciilor intermediare care urmează să fie prestate (de la 01.04.2014) la Chișinău de către Centrul de Solicitare a Vizelor (Visa Application Centre – VAC) al Companiei Teleperformance Ltd. Pentru comparație taxele consulare actuale pot fi vizualizate AICI.

 

Conform unui comunicat al MAEIE, compania în cauză a fost contractată de către Guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de viză. Prin urmare, dosarele pentru viză vor fi recepţionate de Centrul de Solicitare a Vizelor şi nu de Ambasada Marii Britanii la Chişinău, aşa cum se practica anterior.

 

De asemenea, Centrul va colecta datele biometrice, va presta servicii de curierat şi va facilita interviul cu aplicanţii. Centrul va mai avea rolul de a organiza logistic activitatea ce ţine de eliberarea vizelor, însă decizia privind acordarea sau refuzul acordării vizelor va aparţine, ca şi pînă acum, Ambasadei Marii Britanii de la Varşovia.

 

Programarea la Centrul de Solicitare a Vizelor va fi posibilă odată cu achitarea taxei menționate mai sus.

 

Adresa sediului Centrului de Solicitare a Vizelor britanice (Visa Application Centre -VAC): mun. Chişinău, str. Tighina 49/3, biroul 54.

 

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.