VIZA DE INTRARE PE TERITORIUL TAIWAN

 

Viza de intrare pe teritoriul Taiwan

Documente necesare: 

Deoarece Republica Moldova nu a recunoscut Taiwan-ul regimul călătoriilor pentru cetățenii ambelor țări este foarte diferit.

 

Pentru a pleca în Taiwan cetățenii Republicii Moldova trebuie să obțină viza taiwaneză. Cel mai real e să facă acest lucru la Moscova, la Biroul Reprezentativ al Comisiei coordonatoare pentru cooperare economică şi culturală Taipei-Moscova (Rusia, de asemenea nu recunoaște Taiwanul și nu are acolo ambasadă). Este important să telefonați înainte de călătorie la acest Birou.

 

Teoretic, documentele pot fi depuse la cea mai apropiată ambasadă a Taiwanului din Europa. Este important să alegeți țara și să telefonați, prealabil, la Ambasadă. În Ucraina și România Consulat al Taiwanului nu există. Vă recomandăm să solicitați viza la Moscova.

 

 

Atenție!

Viza de intrare pe teritoriul Taiwan-ului este de două tipuri: viză de sejur temporar (vizită) și viză de rezidență.

 

Solicitantul, care intenționează să locuiască în Taiwan nu mai mult de 180 de zile își poate perfecta o viză de vizită(viză de sejur temporar). Solicitantul care intenționează să rămână în Taiwan mai mult de 180 de zile, își poate perfecta o viză de rezidență.

Perioada de ședere în Taiwan poate fi de:14 zile, 30 zile, 60 zile și 90 de zile. Perioada de ședere în Taiwan a solicitanților, care tranzitează teritoriul Taiwanului, nu mai mare de 14 zile.

Cetățeanul străin care a primit viză de sejur temporar (vizită), pentru o perioadă de ședere în Taiwan mai mult de 60 de zile fără nicio restricție, are dreptul să prelungească perioada de ședere. În acest caz, pînă să expire termenul, el trebuie să prezinte documentele necesare și să declare că dorește prelungirea șederii  la  Departamentul de Serviciu al Agenției Naționale pentru Imigrare de la locul de reședință în Taiwan.

Solicitantul, care planifică să rămînă în Taiwan mai mult de 180 de zile, își poate perfecta viză de rezidență.

 

Pentru a obține viza de rezidență solicitantul trebuie să prezinte formularul completat „Condiții, pentru obținerea certificatului cu privire la starea de sănătate de“ Clasa B“ în limba engleză.

Cetățeanul străin care a primit viza de rezidență, în termen de 15 zile de la a doua zi de intrare pe teritoriul Taiwanului trebuie să prezinte „Certificatul cetățeanului străin cu reședința permanentă în Taiwan“ la Departamentul de Serviciu al Agenției Naționale pentru Imigrare, conform locului de reședință în Taiwan.

Există viză cu o singură intrare și viză cu intrări multiple.

 

În general, viza cu o singură intrare le este eliberată solicitanților care își perfectează viza de sejur temporar (vizită).
 

Viză cu intrări multiple pot obține solicitanții, care sosesc în Taiwan în scopuri de afaceri sau care au vizitat anterior Taiwan-ul și care în timpul șederii sale pe teritoriul Taiwan-ul nu au încălcat regulile de ședere.
 

Viză cu intrări multiple poate obține solicitantul, care vine în Taiwan în calitate de turist, în cazul în care solicitantul va prezenta confirmarea rezervării biletului dus-întors într-o țară terță.

Secția consulară are dreptul să solicite documente și informații suplimentare, necesare la perfectarea vizei.

 

Secția consulară are dreptul să refuze eliberarea vizei fără a explica motivele.
 

Secția consulară are dreptul să solicite un interviu.

 

Puteți aplica pentru viză prin intermediul unei persoane de încredere, pentru aceasta trebuie să prezentați o procură (în formă liberă) pe numele persoanei care va depune documentele dvs. Documentele trimise prin poștă NU SÎNT ACCEPTATE!

 

Completați chestionatul on-line pe site-ul (https://visawebapp.boca.gov.tw), iar apoi imprimați-l și prezentați-l, împreună cu celelalte documente necesare la reprezentanță.
 
 

Călătorie de afaceri

Pașaport valabil (valabilitatea acestuia trebuie să fie mai mare de 6 luni)

Două fotografii color (3cm х 4cm)

Certificat de la serviciu cu indicarea funcției și salariului lunar.

Copia invitației organizației din Taiwan

Copia certificatului de înregistrare a companiei din Taiwan

Copia buletinului de identitate a șefului organizației sau a persoanei din Taiwan, care a semnat invitația.

 

Studii

Pașaport valabil (valabilitatea acestuia trebuie să fie mai mare de 6 luni)

Două fotografii color (3 cm х 4cm)
Pentru a obține o viză în scopul studierii limbii chineze trebuie să prezentați extrasul din contul bancar ca dovadă a solvabilității, precum și o scrisoare de invitație de la Centrul de studiere a limbii chineze, recunoscut de Ministerul Educației din Taiwan.

 

Pentru obținerea unei vize pentru a studia următoarea treaptă a limbii chineze trebuie să prezentați certificatul anterior, precum și numărul de ore de evaluare. Totodată, termenul de ședere în Taiwan nu trebuie să depășească doi ani.

 

Pentru a obține o viză, în scopul de studia la universitate în Taiwan trebuie să prezentați un extras din contul bancar ca dovadă a capacității de plată, precum și avizul de admitere la universitate în Taiwan.

 

Turism

Pașaport valabil (valabilitatea acestuia trebuie să nu fie mai mare de 6 luni)

Două fotografii color (3 cm х 4 cm)

Planul de călătorie de la agenția de turism

Confirmarea cazării în Taiwan (denumirea și adresa hotelului)

Certificat de la locul de muncă cu indicarea funcției și a salariul lunar și extrasul din contul bancar ca dovadă a solvabilității.

 

Angajare la serviciu

Un pașaport valabil (valabilitatea acestuia trebuie să fie mai mare de 6 luni)

Două fotografii color (3 cm х 4 cm)

Copia contractului de muncă

Confirmarea dreptului la muncă, eliberată de Consiliul de Afaceri al Muncii Taiwanului.

Pentru a obține o viză în scopul activităților comerciale trebuie să prezentați dovada calificării profesionale, legalizată notarial în Rusia, de Secția consulară rusă.
 

 

Călătorie din motive familiale

Pașaport valabil (valabilitatea acestuia trebuie să fie mai mare de 6 luni)

Două fotografii color (3 cm х 4 cm)

Pentru obținerea vizei în scopul vizitării rudele care locuiesc în Taiwan trebuie să prezentați invitația de la o rudă, precum și o copie a buletinului de identitate a rudei sau a certificatului unui cetățean străin cu reședința permanentă în Taiwan.
 

Pentru obținerea vizei în scopul reunirii cuplurilor sau minorilor trebuie să prezentați certificatul de căsătorie legalizat notarial sau certificatele de naștere ale copiilor, legalizate notarial.

 

Tranzitarea

Pașaport valabil (valabilitatea acestuia trebuie să fie mai mare de 6 luni)

Două fotografii color (3cmх4cm)
Pentru a obține o viză în scopul tranzitării trebuie să prezentați garanția, eliberată de către Agenția Navală, precum și cartea de muncă a echipei navale, precum și dovada angajării în cîmpul muncii.

 

Costul și condițiile perfectării vizei:

 

Viză de scurtă ședere cu o singură intrare, neurgentă - 50$ în 5 zile lucrătoare
 

Viză de scurtă ședere cu o singură intrare, urgentă -  75$ în 2 zile lucrătoare
 

Viză multiplă neurgentă -100 $  SUA în 5 zile lucrătoare

 

Viză multiplă urgentă  -150 $  SUA în 2 zile lucrătoare
 

Viza se achită în dolari SUA!

 

Primirea documentelor: 10.00-13.00

 

Pauza de prînz: 13.00-14.00

Eliberarea vizelor: 14.00-17.00

Tel.: (495) 956-3786, suplimentar 18

Adresa: str. Tverskaia 24/2, bloc 1, scara 4, et. 3 Floor Map (png 檔案)

 

 Important:

Pentru taiwanezi este mai complicat să vină în Moldova. Viza Republicii Moldova în pașaportul taiwanez nu poate fi aplicată. În orice alt pașaport DA (a oricărui stat recunoscut). De obicei, taiwanezii își pot perfecta și prezenta pașaportul chinezesc.

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.