VIZA DE LUNGĂ ŞEDERE TIP C

Atragem atenția că din 28.04.2014 cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte biometrice, pot călători în Lituania fără vize, pe termen scurt (90 de zile de aflare timp de 6 luni). Regimul fără vize NU OFERĂ DREPTUL la: ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII, MIGRAŢIE, ÎNTREGIREA FAMILIEI, STUDII (peste 90 de zile). Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

 

Deţinătorii paşapoartelor simple au nevoie în continuare de vize pentru a călători în Lituania.

În cazul în care intenţionaţi să solicitaţi o viză, este nevoie de o programare obligatorie. Programările pot fi solicitate la numărul de telefon: (+ 373) 22 21 18 22 în următoarele intervale de timp: Luni-Joi: 15.00 – 17.00*, Vineri: 15.00 – 16.00* după completarea Formularului

 

IMPORTANT

Documente necesare: 

-Formularul de Cerere de Viză (trebuie să fie îndeplinit cu majuscule)

-O fotografie color 35 x 45 mm (nu mai veche de 6 luni)

-Un paşaport valabil (valabilitatea căruia va depăşi cu minim 3 luni data expirării vizei)
-O copie a paşaportului (doar a paginilor cu datele personale şi a vizelor Schengen anterioare /sau paşapoartele vechi)
-Buletin de identitate (original)
-Adeverinţa de la locul de muncă (original) (specificându-se funcţia ocupată, salariul lunar, scopul şi perioada de călătorie)
-Carnetul de muncă (original)
-O scrisoare de invitaţie (original) şi copia certificatului de înregistrare a societăţii primitoare
-În cazul vizitei private: informaţii detaliate despre solicitant şi persoana care invită, şi o copie a paşaportului persoanei care invită.
-Nota Verbală (original) sau scrisoare oficială, care ar include informaţii cu privire la scopul şi durata călătoriei, specificându-se funcţia ocupată
-Contracte, acorduri sau alte confirmări a existenţei relaţiilor de afaceri
-Certificat de înregistrare (al companiei invitate, eliberat de către Camera Înregistrării de Stat a Republicii Moldova) Justificativ/ Dovadă a mijloacelor de existenţă(extrasul contului bancar sau cecuri de călătorie)
-Rezervarea biletelor la autobus/ tren/ avionsau confirmarea rezervării. În cazul în care călătoriţi cu maşina - permisul de conducere, certificatul de înmatriculare a automobilului, Asigurarea Cartea Verde) în caz de turism - descrierea detaliată a planurilor de călătorie.
-Asigurarea medicală pentru perioada călătoriei (suma asigurării fiind nu mai mică de 30000 EURO, suma care va acoperi serviciile medicale de urgenţă şi de transportare spre casă în caz de necesitate, din motive medicale)
-Pentru şoferii de camioane:
- certificatul de la AITA; 
- certificatul de înregistrare a societăţii care deţine camionul şi a angajat conducătorul  auto/şoferul; - certificat TIR;
- asigurarea Carte Verde pentru camion.

Important!!! Pentru copiii sub 18 ani: se vor prezenta certificatul de naştere, o scrisoare oficială din partea instituţiei de învăţământ (cu menţionarea perioadei de vacanţă) şi autorizaţia eliberată de un notar public, semnată de către reprezentantul legal al minorului care nu călătoreşte cu el/ ea. Sau autorizaţia reprezentantului legal al copilului, semnată în secţia de vize a Ambasadei Republicii Lituania, la momentul aplicării. Solicitantul trebuie să se prezinte cu copiile documentelor originale.

Taxă consulară
35EUR
Unde ne adresăm: 

Ambasada Lituaniei în Chişinău

Ambasada Lituaniei în Chişinău

Website: www.md.mfa.lt

Cancelaria: Chişinău, str. Vasilenco, nr. 24/1
Tel.: 54 31 94
Fax: 23 42 87
E-mail: emb.md@urm.lt

Program:luni – vineri: 09:00 - 18:00

Secţia consulară:
Tel.: 54 31 94
Fax: 23 42 87
Program: luni – miercuri: 09:00 - 12:00

Eliberarea Paşapoartelor: Marţi- Miercuri- Joi:14.00-15.00

Consultaţii şi altele: Marţi- Joi: 15.00-17.00

Nu sunt voturi încă
0
Nu sunt voturi încă
Anonymous
viza de scurta shedere

BUNA ZIUA!!!Suneti_mi va rog...cu codul de chemare in spatiul shenghen in Lituaniia ce acte sunt necesare pentru obtinerea vizei turistice de kalatorie???chemarea a fost facuta de pe 05 08 2013pin pe 20 08 2013

20 Iul 2013- 03:23 după amiază
Anonymous
lituania

buna ziua,
spunetimi va rog cit costa viza in termen de 7 zile ,
vreau sa-mi aduc automobilul din lituania si as vrea sa stiu cit cosata viza pentru 7 zile? si cit costa pe 7 zile

8 Iun 2013- 01:20 după amiază
imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
viza

Vă mulțumim că ne-ați contactat,

 Taxa este unica- 35 euro pentru viza de tip C.

 Cu respect,

EchipaViza.md

26 Iun 2013- 04:33 după amiază
Anonymous
viza de plecare in lituania

buna ziua,
spunetimi va rog cit costa viza in termen de 7 zile ,
vreau sa-mi aduc automobilul din lituania si as vrea sa stiu cit cosata viza pentru 7 zile?

11 Mai 2013- 02:27 după amiază
imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
viza tip C Lituania

Vă mulțumim că ne-ați contactat,

Taxa este de 35 euro (viza tip C)

Cu respect,

Echipa Viza.md

15 Mai 2013- 05:23 după amiază
Anonymous
viza Lituania

Buna ziua
Spuneti-mi va rog,daca am viza deschisa pentru lituania,pot calatori in scopuri turistice si in alte tari shengen?
va multumesc

8 Mar 2013- 10:39 am
imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
viza Schengen

Vă mulțumim că ne-ați contactat.

 

Prima deplasare este recomndabilă a fi efectuată în Lituania.

 

Cu viză Schengen valabilă puteți călători și în alte țări a aceste zone.

 

Țineți cont că posedarea vizei Schengen nu garantează intrarea pe teritoriul Schengen. Decizia privind intrarea este luată de fiecare dată de către Poliția de Frontieră.

 

Totodată, vă recomandăm să citiți următoarea știre:

 

http://www.viza.md/content/germania-nu-modificat-regimul-de-vize

 

Cu respect,

Echipoa Viza.md

11 Mar 2013- 04:10 după amiază
Anonymous
viza pentru Latvia

Buna ziua ,as dori sa stiu,cat timp dureaza obtinerea unei vize turistice tip C',si daca nui o problema ca sint studenta???,mersi mult.

22 Noi 2012- 02:08 după amiază
imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
viza de scurta sedere

Buna ziua,

Vizele se elibereaza in mediu timp de 10 zile. Faptul ca sunteti studenta nu este o problema, pur si simplu anexati la dosar documenetele de rigoare.

Cu respect,

Echipa Viza

22 Noi 2012- 04:14 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.