VIZA DE LUNGĂ ŞEDERE TIP D

Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Olandei.    

În cazul solicitării vizei de tip D, (MVV) se va depune setul de acte necesar în funcţie de scopul călătoriei la Ambasada Regatului Olandei din Kiev cu o programare prealabilă.

I opţiune:

Formularul de cerere poate fi depus la Centrul pentru Aplicarea Vizei (V.A.C.) facînd o programare prealabilă. Aceasta poate fi facută la numărul de telefon (+38 044 5941265) de luni pînă vineri, între orele 09.00-17.00

Dacă mergeţi in grup, puteţi să vă programaţi doar la telefon. Urmează interviul, care are loc în aceeaşi zi cînd aţi depus setul de acte personal. Ambasada nu recunoaşte acte care au fost expediate prin e-mail sau fax.

II opţiune:

Formularul de cerere de viză poate fi depusă direct la Ambasadă. Solicitanţii se divizează în două categorii:

  1. Persoanele care au fost invitate la Ambasadă
  2. Persoanele care nu doresc sa aplice prin intermediul Centrului pentru Aplicarea Vizei.

Veţi fi invitaţi să depuneţi setul de acte la Secţia Consulară a Ambasadei Regatului Olandei la Kiev, de luni pînă vineri, între orele 10.00-12.00.

Dacă intenţionaţi să aplicaţi formulare de cerere pentru un grup de persoane, este necesar sa vă programaţi la numarul de telefon +38 044 4908204 între orele 12.00-13.00.

Documente necesare: 

-Paşaport, valabil cel puţin încă 3 luni de la data expirării vizei, cu minim 3 pagini libere. Data emiterii paşaportului nu trebuie să depăşească 10 ani.

-Paşapoartele vechi şi copii după alte vize Schengen (precum şi după cele de Marea Britanie/SUA etc)

-Copie după pagina cu datele de identificare din paşaport

-1 fotografie color tip paşaport

-Permis de şedere valabil pentru România sau Republica Moldova

-Asigurare de sănătate şi accident valabilă pentru statele Schengen, din care să reiasă numele asiguratului şi suma asigurată (minim 30.000 €) (anume de la ASITO, DONARIS GROUP sau DELTA)

-Adeverinţă de la locul de muncă din partea angajatorului în limba germană, engleză sau română (sau insoţită de traducere), în care se menţionează salariul, durata contractului (deteminată/nedeterminată) şi perioada concediului

-Certificat de profesii libere

-Carnet/Legitimaţie de student şi adeverinţă din partea facultăţii referitoare la stadiul studiilor

-Dovada mijloacelor financiare proprii (extras de cont în original, cu ştampila şi semnătura băncii), care să acopere toate cheltuielile

-Pentru persoanele insoţitoare: dovada necesităţii de a insoţi. In cazul unei relaţii de rudenie se vor prezenta acte doveditoare (certificate de naştere, căsătorie etc.)

-Rezervare de bilet tur-retur. Dacă solicitantul călătoreşte cu autoturismul – certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original şi copiile.

Ambasada işi rezervă dreptul de a solicita şi alte documente în cazul în care acestea sunt necesare pentru luarea unei decizii finale.

Unde ne adresăm: 

Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în Ucraina

Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în Ucraina

Consulatul Olandei la Kiev
Adresă: str. Frunze 60 / str. Zavodska 8                                                                            

Telefon:+380 44 5941265; +380 44 5941265

E-mail:info@netherlandsvac-ua.com

Website:www.netherlandsvac-ua.com

Nu sunt voturi încă
0
Nu sunt voturi încă

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.