VIZA DE LUNGĂ ŞEDERE TIP D

Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători în Germania.

Programările pentru solicitarea vizelor se fac exclusiv on-line. Dosarul de solicitare a unei vize poate fi depus cu 3 luni înainte de începerea valabilităţii acesteia. Programările pot fi solicitate on-line la următoarea adresă: https://service2.diplo.de/rktermin/extern/choose_realmList.do?request_locale=de&locationCode=chis

E necesar să aveţi la îndemînă paşaportul dvs. şi datele referitoare la călătorie. Pentru solicitarea unei vize este necesară prezenţa personală a solicitantului.

Pentru solicitarea tipului de viză  D este necesar de a prezenta Formularul de cerere pentru tipul de viză D completat la toate rubricile (într-unexemplar). În afară de aceasta urmează a fi completat şi chestionarul. Atât formularul pentru obţinerea vizei, cât şi chestionarul, ambele completate, urmează a fi prezentate la depunerea actelor. Completarea formularelor în sala de aşteptare a secţiei vize este interzisă.

Documente necesare: 

Pentru şederile ce depăşesc 90 de zile în decurs de şase luni de la data primei intrări se va solicita o viză naţională.

Documentele necesare pentru solicitarea vizei rezultă din lista cu informaţii întocmite conform scopului călătoriei: şederea în cadrul programului Au-pair, Activitatea în cîmpul muncii, Reunificarea familiei / înregistrarea  căsătoriei, Reunificarea familiei prin plecarea copiilor minori la părinţi, Şedere cu scopul de a candida la studii, sau de a începe studiile.

Inregistrarea Casatoriei

Reunificarea Familiei prin plecarea copiilor minori

Programul Au-pair

Activitate in cimpul muncii in Germania

Oameni de stiinta si colaboratori

Perioada de procesare a cererilor de viză pentru care este necesar avizul din partea Autorităţii pentru Străini depinde de autoritatea pentru străini corespunzătoare şi de numărul cererilor parvenite în adresa acesteia.

Drept valoare orientativă este valabilă perioada de procesare de 4 – 8 săptămâni.

Taxa pentru procesarea dosarului

Solicitanţii care au atins majoratul: 60 Euro

Solicitanţii minori: 30 Euro

Taxă consulară
60EUR
Unde ne adresăm: 

Ambasada Germaniei in Republica Moldova

AMBASADA GERMANIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Adresă: str. Alexei Mateevici 82.

Secţia vize poate fi contactată prin telefon, de luni pînă vineri (cu excepţia zilei de joi), de la ora 8.00 pînă la 11.00.

Telefon: 00373 22 20 06 35

E-Mail: visa@chis.diplo.de

 

Țineţi cont de faptul că pentru solicitarea unei vize este necesar să vă programaţi, utilizând sistemul electronic de programări (a se vedea link-ul de mai jos). În sistemul electronic de programări este necesar să alegeţi între programările pentru viza naţională şi viza Schengen:

Web-Adresse: Terminvergabesystem

 

Legalizarea și Autentificare: Luni şi joi: 08:30 - 09:30

e-Mail: info@chisinau.diplo.de

Nu sunt voturi încă
5
Medie: 5 (3 voturi)

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.